HJK:n kapteeni Nikolai Alho kertoi joukkueen olevan vasta puolimatkassa: ”Mestaruus pitää vielä hoitaa”

HJK löi FC Interin vieraskentällä Turussa maalein 2−0 ja voitti Suomen Cupin. Helsinkiläisten kapteeni Nikolai Alho pääsi nostamaan pokaalia ottelun päätyttyä.

Alho kertoi tuntemuksistaan ottelun jälkeen Ruudun haastattelussa.

− Minulla oli kauden alussa selkeät tavoitteet, kun minut valittiin kapteeniksi. Cup oli yksi, mestaruus on toinen. Nyt on puolet saavutettu. Mestaruus pitää vielä hoitaa, mutta tänään nautitaan tästä, Alho riemuitsi.

Roope Riski vastasi Klubin molemmista maaleista. Riskin osumien lisäksi HJK onnistui myös Antonio Regueron vartioiman maalin varjelussa.

− Pitää antaa erityismaininta joka jätkälle. Boksipuolustamisemme oli tänään parasta varmaan koko vuoden ajalta, Alho kiitteli.

HJK lähti loppuotteluun voitto allaan, sillä se kukisti syyskuun lopulla RoPS:n maalein 4−0. Viimeisen viiden ottelun saldo Veikkausliigasta on kuitenkin kaksi voittoa, kaksi tasapeliä ja yksi tappio.

− Sanoinkin jätkille ennen ottelua, että olemme nukkuneet viime peleissä. Siellä oli derbyä ja Tepsiä himassa, mutta puolustaminen oli heikkoa omassa boksissa. Nyt oli tosi vankka ysikymppinen, Alho kehui omiaan.

HJK on tällä hetkellä Veikkausliigassa kärkisijalla, mutta KuPS on pelannut kaksi ottelua helsinkiläisiä vähemmän ja hengittää niskaan vain yhden pisteen takaa-ajoasemasta.

Alhon mukaan Suomen Cupin mestaruus auttaa Veikkausliigan loppukautta ajatellen.

− Tämä antaa itseluottamusta. Nyt tulee maajoukkuetauko, osa jätkistä pelaa ja osa pääsee huilaamaan. Mutta tämä oli kaiken kaikkiaan loistava voitto, Alho iloitsi.