Huuhkajia kipparoinut Rasmus Schüller vertaa Veikkausliiga-pelejä maaotteluihin: ”Se on iso yhtälö ratkaistavaksi”

© Kuva: Juha Tamminen

Huuhkajien ja Helsingin Jalkapalloklubin keskikenttäpelaaja Rasmus Schüller myöntää, että Veikkausliigalla on vielä runsaasti matkaa isompien sarjojen tasoon.

Schüller, 29, on pelannut urallaan Ruotsissa ja Yhdysvalloissa, ja hän on päässyt seuraamaan ulkomaiden tasoa myös 40 A-maaottelun myötä.

Viime keskiviikkona tasoero oli raju, kun Suomi hävisi Puolalle Gdanskissa harjoitusmaaottelussa 1-5. Huuhkajilla ei ollut kentällä niin sanottua ykkösnyrkkiään, mutta Puola antoi hyvän kuvan siitä, kuinka hyviä joukkueita maailmalla pelaa, ja se on tämänhetkisessä FIFA-rankingissa ”vasta” 19:nä.

Schüller saattaa pelata lyhyen ajan sisällä hyvinkin erilaisia otteluita HJK:n ja maajoukkueen kanssa.

– Onhan se erilaista, se tuli Puolaa vastaan brutaalilla tavalla esiin. Kotimaisen liigan peli pitäisi saada nopeammaksi. Siinä on vielä tekemistä, vaikka Veikkausliigassa tehdään todella paljon hyvää työtä. Monet seurat panostavat hienolla tavalla ja kilpailu on koventunut. Peli muuttuu maailmalla yhä nopeammaksi, siinä pitäisi pysyä mukana ja edelleen kuroa sitä eroa kiinni. Se on iso yhtälö ratkaistavaksi, kommentoi Schüller Palloliiton sivuilla.

– Sinulla on pienempi tila tehdä asioita. Puolustettaessa sinun pitää reagoida ja liikkua tilanteisiin nopeammin. Juoksumäärät ei sinänsä muutu, mutta juoksut muuttuvat nopeammiksi korkeammalla tasolla.

– Jos annat kovalle vastustajalle liikaa tilaa, hän käyttää sen hyödykseen. Huonomman vastustajan kanssa voi niin sanotusti vähän fuskata ja antaa sen tilan, koska tiedät, että hän ei käytä sitä hyödykseen samalla tavalla.

Puolaa vastaan tuli selkeästi takkiin, mutta kyseessä oli Schüllerille erityinen ottelu, sillä hän sai kunnian kantaa Suomen kapteeninnauhaa.

– Olen ollut aikaisemmin talvimaajoukkueessa kerran kapteenina, mutta en tällaisessa ottelussa. Se oli upea kunnianosoitus. Kun sain kuulla pelipäivän aamutreeneissä asiasta, se herätti päivään ihan eri tavalla. Itsessä huomasi jopa ihan fysiologisen reaktion. Peliesitys ja tulos harmittaa, mutta otan tuon kunnian mukaani loppuelämäkseni.

Lähes kahdeksan vuoden ajan maajoukkuerinkiin kuulunut Schüller haluaa ehdottomasti olla mukana myös ensi kesänä, kun Huuhkajat pelaa historiallisesti ensimmäistä kertaa EM-kisoissa.

– Haluan, että urani parhaat pelit ovat vielä edessäpäin. Haluan yhä kehittyä. Tavoitteeni ja unelmani liittyvät nykyään enemmän maajoukkueeseen. Haluan olla tässä ryhmässä mukana ja osa Suomen eliittipelaajistoa. Totta kai ensi kesän EM-kisat ovat sellainen konkreettinen unelma, jossa toivottavasti olen mukana.

Huuhkajat pelaa tällä maaottelutauolla vielä kaksi kotipeliä Nations Leaguessa. Sunnuntaina Helsingin Olympiastadionilla vastaan asettuu Bulgaria ja ensi keskiviikkona Irlanti.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.