Irlannin valioliigavahti kehui Huuhkajien ”todella hyviä pelaajia” – Teemu Pukki varoitti sen sijaan joukkuetoveristaan

© Kuva: Getty Images

Suomi isännöi tänään, keskiviikkona, Irlantia Nations Leaguen ottelussa Helsingin Olympiastadionilla kello 19. Irlannin maalivahti Darren Randolph, 33, puhui ottelua edeltävässä lehdistötilaisuudessa Huuhkajien vaarallisuudesta hyökkäyspäässä.

West Hamia tällä hetkellä edustava Randolph nosti ennen kaikkea esiin Norwichin hyökkääjän Teemu Pukin, jonka nimi on brittikentillä tullut viimeisen kahden vuoden aikana tutuksi kaikille. Randolph puhui lehdistötilaisuudessa Suomen hyökkäämisestä.

– Ennen kaikkea Pukki on tuttu Englannista. Olemme katsoneet Suomen pelejä Nations Leaguessa. Heillä on todella hyviä pelaajia, jotka tekevät todella hyviä liikkeitä. He tuntevat hyvin toisensa. He todellakin muodostavat uhan, ja meidän täytyy olla parhaimmillamme, jotta saisimme heidän tekopaikat minimiin, Randolph kommentoi.

Irlanti on pelannut tulosten valossa viime aikoina heikosti, mutta Randolphin mukaan tulosten takaa löytyy toisenlainen totuus. Irlanti menetti mahdollisuutensa ensi kesän EM-kisoihin häviämällä Slovakialle rankkarikisassa viime torstaina. Sen jälkeen Irlanti pelasi Walesin kanssa maalittoman tasapelin kotikentällään sunnuntaina.

– Viime aikoina on ollut vaikeaa. Nyt meidän vain täytyy olla yhtenäisiä, tehdä töitä toistemme eteen ja taklata vaikeat ajat taaksemme. Moraali on korkealla. Sisään tulee hyviä pelaajia, maalivahti sanoi.

Korona on vaikuttanut joukkueen vahvuuteen, minkä lisäksi avainpelaaja James McClean on pelikiellossa saatuaan ulosajon Walesia vastaan kahden varoituksen myötä. Randolphin mukaan poissaolot avaavat mahdollisuuden nuoremmille pelaajille.

Artikkeli jatkuu kuvan jälkeen.

Adam Idah (vas) kohtaa keskiviikkona joukkuetoverinsa Teemu Pukin. Kuva: Getty Images.

Yksi tällainen esimerkki on Pukin seurajoukkuekaveri Norwichista, 19-vuotias Adam Idah, joka saanee mahdollisuuden Suomea vastaan kärjessä. Idah pelasi myös syyskuussa Suomea vastaan.

– Hän nousi toissa kesänä meidän rinkiin. Tosi lupaava hyökkääjä. Hänellä on paljon hyviä ominaisuuksia, ja hän on kehittynyt tosi paljon tänä aikana kun on ollut mukana. Varmasti tuo duunia meidän toppareille, mutta viimeksi onnistuttiin hyvin pitämään hänet kurissa. Täytyy ehdottomasti olla hereillä hänen kanssaan, Pukki kehui joukkuekaveriaan tiistaina.

Randolph haluaa nähdä nuorilta pelaajilta vastuunkantoa maajoukkueessa.

– Tämä on nuoremmille pelaajille mahdollisuus tulla sisään ja näyttää, mitä he osaavat ja osoittaa kuuluvansa tänne (A-maajoukkueeseen). Tämä voi olla monelle maajoukkueuran alku. Siitä voi tulla hienoa aikaa, mutta se menee myös nopeasti. Olen siellä toisessa päässä, Randolph totesi viitaten pitkään maajoukkueuraansa.

Suomi-Irlanti käynnistyy kello 19. Ottelua voi seurata V sportin kanavilla, Viaplayssa sekä ilmaiseksi Viafreessä. Lisäksi tv-kanava Nelonen näyttää ottelun suorana lähetyksenä. Ottelun studio-osuus potkaistaan käyntiin kello 18.


EM-FUTIS: 5€ Ilmaisveto

1. Siirry Betsafelle tästä
2. Klikkaa ”Lunasta”
3. Saat ilmaisen 5€ vedon mihin tahansa EM-matsiin

Huom! Ilmaisveto on voimassa uusille ja vanhoille asiakkaille