Jaron joukkue määrättiin karanteeniin – Ykkösessä neljäs koronasta johtuva ottelusiirto

© Kuva: Juha Tamminen

Jaron edustusjoukkue on joutunut keskeyttämään normaalin toimintansa reilun viikon ajaksi. Vaasan kaupungin ylilääkäri Heikki Kaukoranta määräsi tiistaina karanteeniin kaikki ne Jaron edustusjoukkueen pelaajat, jotka pelasivat VPS:ää vastaan keskiviikkona 30.9. Syy karanteenimääräykseen on se, että yhdellä Jaroa vastaan pelanneella VPS:n pelaajalla todettiin pelin jälkeen koronavirustartunta.

Yhdelläkään Jaron pelaajista ei ole ollut koronatartuntaan viittavia oireita, mutta viranomaiset määräsivät joukkueen silti varotoimena karanteeniin. Joukkue saa jatkaa toimintaansa taas torstaina 15.10.

Jaro pelasi VPS-pelin jälkeen kotipelin KPV:tä vastaan sunnuntaina 4.10. KPV:lle ei kuitenkaan määrätty karanteenia, sillä kukaan Jaron pelaajista ei ollut oireillut VPS-peli altistumistilanteen jälkeen.

Viranomaispäätöksen myötä lauantain otteluohjelmassa ollut SJK Akatemia-Jaro on siirretty pelattavaksi tiistaina 20.10. Näin Jaron seuraava peli on Pietarsaaressa 17.10. pelattava kotipeli AC Kajaania vastaan. Ykkösessä kolmantena, pisteen sarjakärki AC Oulun takana oleva Jaro saa siis lokakuun loppupuolelle pienimuotoisen otteluruuhkan, sillä se pelaa kahdessa viikossa neljä ottelua.

Sama kohtalo koskee tosin luultavasti myös sarjakakkosta KTP:tä, sillä VPS:n tartuntatapauksen takia lauantailta siirrettiin toiseen ajankohtaan myös ottelu VPS-KTP. Kaikkiaan Ykkösessä on jouduttu nyt tekemään koronaviruksesta johtuvista syistä jo neljä ottelusiirtoa, sillä jo aiemmin siirrettiin ottelut MP-KTP ja AC Kajaani-MYPA.