Norwichin valmentaja kuittasi ”hullut puheet” Teemu Pukista: ”Hän on yhä yksi liigan parhaista”

© Kuva: Getty Images

Kun Norwich palasi lokakuun maaottelutauon jälkeen tositoimiin, aloitti Teemu Pukki vaihtopenkillä sarjaottelun Rotherhamia vastaan. Pukki pelasi lopulta vain kymmenen minuuttia, kun aloituksessa vastuuta saanut Jordan Hugill viimeisteli lisäajalla Kanarialinnuille 2-1-voittomaalin.

30-vuotiaan Pukin saldo alkukauden viidestä ottelusta on yksi maali ja yksi maalisyöttö. Maajoukkueessa Pukin maaliton putki on neljän ottelun mittainen.

Vaikka suomalaishyökkääjä on totuttu tuntemaan viime vuosina huomattavasti maaliahneempana, ei Norwichin valmentaja Daniel Farke ole alkuunkaan huolissaan, vaan muistuttaa suoraan palavasti Pukin potentiaalista.

– Ei Teemusta tarvitse keskustella. Hän on yhä yksi tämän sarjan parhaista, Farke totesi Eastern Daily Pressille.

– Ei meidän tarvitse epäillä hänen merkitystään meille. Se olisi täysin hullua. Hän on pelannut viimeisten kahden kauden aikana varmaan enemmän jalkapalloa kuin kukaan muu Englannissa ja tehnyt ehkä 40 liigamaalia.

– Hän voitti tämän sarjan maalikuninkuuden toissa kaudella ja hänet valittiin sarjan parhaaksi pelaajaksi Jack Grealishin kaltaisia pelaajia vastaan. Hän johdatti Suomen EM-kisoihin ja teki Valioliigassa kaksinumeroisen maalimäärän, saksalainen muistuttaa.

Farke myöntää, että Pukki alkoi vaikuttaa hieman väsyneeltä viime kauden lopussa. Hän muistuttaa silti Pukin ratkaisujen tuoneen voiton kauden avauksessa Huddersfieldia vastaan ja ”epäitsekkään syötön” Adam Idahille nostaneen Norwichin tasapeliin Prestonia vastaan. Hugillin ja Idahin työ on hänen mukaansa keventää Pukin kuormitusta.

– Minun työni on pitää Pukki tuoreena. Hän ei ole enää 18-vuotias. Aion pitää sen mielessä koko kauden aikana, Farke totesi.

– Se, että Pukki voittaisi taas maalikuninkuuden, ei ole minulle tärkeää. Hänen ei tarvitse todistaa mitään. Totta kai hän yltäisi todennäköisemmin 30 maaliin, jos hän pelaisi jokaisen minuutin, mutta samaan pääsemme jos hän tekee kymmenen maalia ja muut tekevät saman. Luotan Jordaniin, Adamiin ja Teemuun, jotta yllämme kärkisijoille. Me tarvitsemme Teemua.

Farke lisää, että Pukki on ”supertähti myös Suomessa” ja pelaa maajoukkueessakin jokaisen ottelun. Siksi lepo onkin välillä tärkeää.

– Pukki palasi maaottelutauolta viiveellä. Hänellä saattaa olla pelejä ensi kesän EM-kisoihin saakka kolmen päivän välein. Jos voin antaa hänelle lepoaikaa, teen niin.

Norwich isännöi tiistaina kello 21.45 Birminghamia kauden kuudennessa ottelussaan.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.