Veikkausliigassa pelattiin sunnuntaina neljä ottelua, jotka antoivat vastauksia osaltaan niin mestaruustaisteluun, taistoon europaikoista kuin myös loppusarjojen jakoviivalla. Huilivuorossa olivat tänään sarjan kolme viimeistä Haka, TPS ja RoPS sekä juuri viivan päällä majaileva FC Lahti.

Suurin huomio kiinnittyi Stadin derbyyn, jonka vei nimiinsä HJK maalein 2-0. Ottelun avausmaalin puski 73. minuutilla Tim Väyrynen, joka tuli vain hetkeä aiemmin vaihdosta kentälle. Johdon tuplasi rankkarista kuusi minuuttia myöhemmin Ferhan Hasani, ja päätösnumerot 3-0:aan sinetöi Veikkausliigan maalitilaston kärkimies Roope Riski. Maali oli Riskille kauden neljästoista. Stadin derbystä voit lukea lisää täältä.

HJK repi samalla sarjan kärjessä eron KuPS:iin kolmeen pisteeseen, kun KuPS taipui kotonaan Hongalle 0-2. Mahtavasti elo-syyskuussa pelanneen ja voitosta voittoon edenneen KuPS:n kone on alkanut osoittaa lokakuussa hyytymisen merkkejä. Se menetti lokakuun ensimmäisessä sarjapelissä kaksi pistettä Ilvekselle, ja tämän päivän tappio Hongalle oli KuPS:lle jo toinen perättäinen.

Hongan avausmaalin teki 38. minuutilla Lucas Kaufmann. Todella pahan takaiskun KuPS koki 58. minuutilla, kun Nana Boateng – yksi sarjan koko kauden parhaista pelaajista – loukkasi takareittään ja joutui tulemaan vaihtoon. Demba Savage naulasi kymmenisen minuuttia ennen loppua päätösnumeroiksi 0-2.

Janne Hakulinen

@J_Hakulinen
KuPSin mestaruushaaveille iso kolaus. Boatengin takareisi näytti sen verran pahasti menevän, että loppukausi saattaa mennä lasaretissa. #veikkausliiga

Miska Siikaluoma

@MiskaSiikaluoma
#KuPS mehut loppui europelejen jälkeen. #FCInter ja nyt #FCHonka vastaan ei onnistu eikä päästä paikoille. #Veikkausliiga

Inter puolestaan vahvisti asemiaan mitalitaistelussa kaadettuaan Tampereella Ilveksen maalein 2-0. Turkulaisten molemmat maalit viimeisteli Veikkausliigan viime kauden paras pelaaja Filip Valencic, joka palasi syyskuussa Norjasta Interiin. Maalit olivat paluunsa jälkeen tehojaan etsineelle Valencicille veikkausliigakauden ensimmäiset. Slovenialaisen ensimmäistä paluun jälkeistä maalia saatiin odottaa 457 peliminuuttia.

Vailla maalipaikkoja ei ollut Ilveskään, sillä sen tehopelaaja Lauri Ala-Myllymäki osui molempien puoliaikojen alussa Inter-maalin ylärimaan. Ensimmäisellä puoliajalla parru sai vapista Inter-vahti Henrik Moisanderin torjuttua Ala-Myllymäen hienon vapaapotkun maalipuihin.

Inter on päivän tulosten jälkeen HJK:ta seitsemän pistettä perässä ja roikkuu vielä jollain tapaa mukana mestaruustaistelussa. Taistossa europeleistä voitto oli erittäin tärkeä, sillä viidentenä oleva Ilves jäi nyt jo seitsemän pisteen päähän. HJK:n voitettua Suomen Cupin on erittäin todennäköistä, että myös Veikkausliigan neljännelle (nyt Honka) heltiää myös paikka europeleihin ensi kaudelle. Europlayoffeja ei tänä vuonna pelata.

Kimmo Muttilainen

@KMuttilainen
#FCInterTurku näyttää, ettei sitä paljoa #SuomenCup-finaalitappio harmita. Nyt #Veikkausliiga’ssa kolme peräkkäistä voittoa, ja edelliseen kuuteen peliin vain yksi päästetty maali.

Maarianhaminassa pelattiin vuoristoratamainen ottelu kotijoukkue IFK:n ja SJK:n välillä. SJK johti peliä ensimmäisen puoliajan jälkeen Jake Jervisin maalilla, mutta IFK Mariehamn nousi tasoihin Gustaf Backalidenin 66. minuutin osumalla. Viimeisellä kymmenminuuttisella nähtiin peräti kolme maalia. Ensin Albion Ademi vei rankkarista IFK:n 2-1 -johtoon, mutta Emmanuel Ledesma ja Matej Hradecky käänsivät pelin vielä SJK:n 3-2 -voitoksi. Hradeckyn maali syntyi erittäin komealla tykityksellä.

[readmore from=Veikkausliiga]

Tulos merkitsi sitä, että alemman loppusarjan joukkueista neljä on jo selvillä, sillä yläloppusarjan paikka karkasi jo varmuudella IFK Mariehamnin ulottumattomiin. SJK ajaa ahnaasti takaa viivan päällä olevaa FC Lahtea.

IFK Mariehamnin alkukausi oli hyvä, mutta tuorein tappio oli sille jo viides perättäinen. Yhdeksästä viimeisestä pelistä IFKM on saanut vain kolme tasapelipistettä. Karsijan paikalla olevaan TPS:ään on yhä eroa kahdeksan pistettä, mutta ryhtiliikettä aletaan hiljalleen kaivata.