Suomi juhli Helsingin Olympiastadionilla sunnuntaina kentällä ja katsomossa, kun Bulgaria kaatui Nations Leaguen ottelussa maalein 2-0. Myös tasavallan presidentti Sauli Niinistö iloitsi Huuhkajien ja kannattajien otteista.

Niinistö on tullut tunnetuksi kovana jalkapalloihmisenä. Niinistö toimi Palloliiton puheenjohtajana vuodesta 2009 aina siihen saakka, kunnes hänet valittiin presidentiksi. Bulgaria-voitossa Niinistöä ilahdutti kannattajien vastuullinen toiminta Pohjoiskaarteessa, eli kannattajakatsomossa.

Olumpiastadionille ei päässyt ilman kasvomaskia, ja maskit pysyivät tv-kuvien perusteella ilahduttavan hyvin päässä koko ottelun ajan. Pohjoiskaarteessa myös turvavälejä pidettiin kohtalaisen hyvin. Presidentti Niinistö kiitteli kannattajien toimintaa Twitterissä.

– Pohjoiskaarre pitää….myös maskinsa. Respect!

Sauli Niinistö

@niinisto
Pohjoiskaarre pitää....myös maskinsa. Respect!

[readmore from=Huuhkajat]

Kannattajien Twitter-tilillä iloittiin paluusta Olympiastadionille. Bulgaria-ottelu oli ensimmäinen maaottelu uusitulla Olympiastadionilla niin, että yleisöä pääsi myös paikalle rajoitetusti. Stadikalla nähtiin noin 6 500 katsojaa, joten kaikki liput eivät menneet kaupaksi.

Mikä ilta eilen! Paluu Stadikalle ja Pohjoiskaarteeseen, maajoukkue futista livenä ja upea 2-0 -VOITTO! Onneksi seuraavaa matsia ei tarvitse odottaa kauan, kun jo keskiviikkona 14.10. pelataan Irlantia vastaan, Pohjoiskaarre twiittasi.

Pohjoiskaarre

@Pohjoiskaarre
Mikä ilta eilen! 🤩
Paluu Stadikalle ja Pohjoiskaarteeseen, maajoukkue futista livenä ja upea 2 - 0 VOITTO! 💙
Onneksi seuraavaa matsia ei tarvitse odottaa kauan, kun jo keskiviikkona 14.10. pelataan Irlantia vastaan.

Oi Suomi on! 🇫🇮

#SMJK #Pohjoiskaarre #FinBul #Huuhkajat

Palloliiton varapuheenjohtaja Katri Mattsson twiittasi ottelun jälkeisistä tunnelmista videon Twitteriin. Videolla pelaajat kiittävät äänekästä Pohjoiskaarretta.

Katri Mattsson

@_Nokso_
Congrats to our men’s National team @Huuhkajat for the 3points vs. Bulgaria 💪🏻💪🏻 Finland - Bulgaria 2-0 👏🏻🦉👏🏻 #huuhkajat #uefanationsleague #unl #FINBUL

Tunnelmaa kiiteltiin, vaikka stadion olikin käytännössä puolityhjä. Myös Huuhkajien päävalmentaja Markku Kanerva ja voittomaalintekijä Robert Taylor iloitsivat yleisön paluusta maaotteluihin.

– Ennen kaikkea ilahduttaa pitkästä aikaa, kun siellä on kaverit tuulettamassa tuolla meidän upeille faneille. Saimme heiltä hienon kannustuksen tänään, Kanerva kiitteli V sportin haastattelussa ottelun jälkeen.

– Täydellinen ilta, en voi muuta pyytää. En mä kuulekaan sua, kun täällä on niin kova mekkala. Tärkeä matsi oli voittaa kotiyleisön edessä, Taylor fiilisteli V sportin lähetyksessä.

Seuraavaksi Suomi pelaa Olympiastadionilla yleisön edessä Irlantia vastaan ensi keskiviikkona.

Pekka Mäntylä

@pjmant

Pekka Mäntylä

@pjmant
Ei voi kiistää: Onhan tätä näkyä ollut ikävä. Noin 6500 katsojaa paikalla, hyvin turvavälein 👍🏻
#Huuhkajat #FINBUL
Kattojen suoma etu: Äänimaailma kuulostaa siltä kuin väkeä olisi paljon enemmänkin.
#Huuhkajat