Tehdäänkö Mestarien liigassa pian ikäennätys? Dortmund nimeää superlupauksensa pelaajalistalleen

© Kuva: Getty Images

Borussia Dortmundin Youssoufa Moukokosta on kohistu jo hyvän aikaa, vaikka hyökkääjällä on ikää vasta 15 vuotta. Syykin selviää helposti: Moukoko on mättänyt läjäpäin maaleja kaikissa pelaamissaan sarjoissa, vaikka on pelannut jo pitkään ikäistään vanhempien kanssa.

Transfermarktin tilastojen mukaan Moukoko on mättänyt Dortmundin alle 17-vuotiaiden joukkueessa 90 maalia 56 ottelussa ja alle 19-vuotiaissa 40 maalia 23 ottelussa. Tällä kaudella hän on pelannut Dortmundin U19-joukkueessa kaksi peliä, ja on tehnyt molemmissa hattutempun. Muistutetaan vielä: Moukokolla on ikää 15 vuotta.

Superlupaus on jo jättänyt taakseen Saksan alle 16-vuotiaiden maajoukkueen ja debytoi syyskuussa alle 20-vuotiaiden maajoukkueessa. Moukoko on myös harjoitellut jo pidempään Dortmundin edustusjoukkueen kanssa, mutta peliluvan Bundesliigassa hän saa vasta 20. marraskuuta, kun hän täyttää 16 vuotta.

Syksyn aikana sopii odotella Kamerunissa syntyneen Moukokon debyyttiä myös Mestarien liigassa. Dortmundin urheilujohtaja Michael Zorc nimittäin vahvisti Bildille, että Dortmund tulee nimeämään Moukokon mukaan niin sanotulle ”B-listalleen” Mestarien liigaa varten.

UEFA:n säännöt sallivat Mestarien liigassa pelaamisen kaikille 16 vuotta täyttäneille, jotka ovat pelanneet samassa seurassa kaksi perättäistä kautta. Se ehto Moukokon kohdalla siit täyttyy marraskuussa, joten hän voi debytoida Mestarien liigassa mahdollisesti jo 24. marraskuuta pelattavassa ottelussa Club Bruggea vastaan. Joulukuussa Dortmund kohtaa vielä Lazion ja Zenitin.

Mikäli Moukoko syyskauden aikana Mestarien liigassa esiintyy, tulee hänestä kilpailun kaikkien aikojen nuorin pelaaja. Toistaiseksi ennätystä pitää hallussaan nigerialainen Celestine Babayaro, joka pelasi Anderlechtin paidassa marraskuussa 1994 Steaua Bukarestia vastaan. Babayaro oli tuolloin 16 vuotta ja 87 päivää vanha.

Viimeisten kymmenen vuoden ajalla nuorin pelaaja Mestarien liigassa on ollut viime marraskuussa kilpailussa debytoinut Lyonin Rayan Cherki. Cherki oli tuolloin 16 vuotta, kolme kuukautta ja kymmenen päivää vanha.

Youssoufa Moukoko syntyi Kamerunin pääkaupungissa Yaoundéssa vuonna 2004. Hän varttui isovanhempiensa kasvattamana, kunnes muutti isänsä luokse Hampuriin kymmenen vuotta myöhemmin. Hän aloitti pelaamisen Saksassa FC St. Paulin joukkueessa ennen siirtoa Dortmundiin kaksi vuotta myöhemmin.

Koko vuoden 2020 Dortmundin edustusjoukkueen kanssa harjoitellut Moukoko debytoi viime vuoden syyskuussa historian nuorimpana pelaajana jo Uefa Youth Leaguessa. Hän solmi tammikuussa kymmenen miljoonan euron arvoisen sponsorisopimuksen urheiluvälinejätti Niken kanssa.

Lähde: Transfermarkt


EM-FUTIS: 5€ Ilmaisveto

1. Siirry Betsafelle tästä
2. Klikkaa ”Lunasta”
3. Saat ilmaisen 5€ vedon mihin tahansa EM-matsiin

Huom! Ilmaisveto on voimassa uusille ja vanhoille asiakkaille