Huuhkajien kapteenin Tim Sparvin oli tarkoitus liittyä maajoukkueen mukaan jo keskiviikon Puola-ottelua varten, mutta hän lähtikin raskaana olevan vaimonsa tueksi.

Sparvin, 33, vaimo Jitka Nováčková kertoi torstaina Instagramissa, että hän joutui sairaalaan Kreikassa tunnettuaan olonsa epämukavaksi raskauden takia.

– Älkää huolehtiko, tämä näyttää dramaattisemmalta kuin se oikeasti onkaan, kirjoitti Nováčková.

[readmore from=Huuhkajat]

– Vauvani ja minä olemme kunnossa.

– Tim on minulle mahtava tuki. Hän oli matkalla Puolaan Suomen maajoukkueen pelejä varten, kun minä soitin hänelle ja kerroin hänelle siirrostani sairaalaan. Hän pyysi anteeksi joukkueelta ja kääntyi takaisin minun vuokseni. Hän tiesi, että olen yksin täällä Kreikassa, eikä kumpikaan meistä tiennyt, mitä voisi tapahtua.

Sparv ja Nováčková asuvat Kreikassa, jossa Sparv on edustanut elokuusta lähtien AE Larissaa.

Huuhkajat hävisi keskiviikkona Puolalle harjoitusmaaottelussa 1-5. Suomi pelaa kaksi seuraavaa otteluaan Helsingin Olympiastadionilla, kun se isännöi ensi sunnuntaina Bulgariaa ja ensi keskiviikkona Irlantia Nations Leaguessa.

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

 

Ahoj z nemocniční postele 😊 Nebojte, vypadá to dramatičtěji, než jaké to ve skutečnosti je. Bohužel mě během víkendu postihly v těhotentství nepříjemnosti a tak jsem tady rovnou musela zůstat. Přitom jsem se doteď cítila naprosto “nesmrtelně” 🤰 Každý den si s doktorem slibujeme, že “zítra ráno byste mohla jít domů”, a myslím, že už brzy opravdu půjdu☺️ Já i miminko jsme v pořádku. Starají se o mě v Řecku skvěle, když to nejde anglicky, tak bez problému zvládáme pantomimu, u které se občas se sestřičkami i dobře pobavíme. Jinak většinu dne spím, dokonce občas dřímám i u měření tlaku, nebo poslechu miminka, sama jsem překvapená, kam zmizela moje energie. 🙈 Na sociálních sítích často sdílíme jen to hezké a dokonalé a já si myslím, že tu občas chybí odraz reality. Věřím, že upřímnost by měla být součástí online světa a tohle je život 😊 Vím, jak moc mi pomohlo vědět a vidět, že v tom nejsem sama. Ohromnou oporu mám v Timovi. Ten byl na cestě do Polska na zápasy za finský národní team, když jsem mu v noci zavolala o mém přesunu do nemocnice. Hluboce se teamu omluvil a otočil se za mnou zpátky. Věděl, že jsem tu v Řecku sama a ani jeden z nás nevěděl, co se může stát. Jo a taky mi do nemocnice propašoval čokoládu. Miluju tě. Chci moc poděkovat doktorům – jak v Česku, i díky kterým jsme v Řecku dokázali vše brzy zkontrolovat a zachytit. Také chci poděkovat panu doktorovi a jeho porodní asistentce v Řecku, kteří i o víkendu o půlnoci do půlhodiny dorazili, se vším mi pomohli a jsou tu pro mě kdykoliv k dispozici. A vy ostatní se držte, já jdu pokračovat v odpočinku a ve sledování videí s koťátky. Ty jsou totiž lékem na všechno 🤍

Henkilön JITKA NOVACKOVA (@jitkanovackova) jakama julkaisu