Veikkausliiga koki koronakauden ensimmäisen vakavan takaiskunsa vajaat pari viikkoa sitten, kun TPS:n joukkueen jäsenellä todettiin koronavirustartunta. Ajoitus ei ollut pahin mahdollinen maaottelutauon takia, mutta siitä huolimatta se johti ottelun TPS-SJK siirtoon ja poiki samalla enemmänkin muutoksia runkosarjan loppuohjelmaan. Muun muassa runkosarjan päätöskierros siirtyi neljä päivää myöhemmäs ja pelataan nyt torstaina 29.10.

TPS:n joukkueesta ei ole löytynyt enää uusia koronatartuntoja, vaan kaikkien koko joukkueelle pelaajineen taustoineen tehtyjen testien tulos on ollut negatiivinen. Tartunnan saanut edustusjoukkueen jäsen oli tartunnan jälkeen vähäoireinen ja on nyt toipunut taudista. Hän vietti koko toipumisajan eristyksissä kotioloissa.

Koska koko TPS:n joukkue määrättiin karanteeniin, on se pitänyt taukoa yhteisharjoituksista. Harjoituksiin voidaan kuitenkin palata alkuviikosta. Onneksi, sillä heti perjantaina on edessä vuorokaudella siirretty huipputärkeä vierasottelu Hakaa vastaan.

TPS:n valmentaja Jonatan Johansson kertoo, että kaikki joukkueen flunssaoireiset on testattu koronatartunnan varalta jo kuukausien ajan. Terveys ja turvallisuus ovat hänen mukaansa olleet koko ajan etusijalla. Valmentaja kuitenkin arvelee, etteivät toimintamallit olleet hänen mielestään valmiina ennen kuin hätä oli kädessä.

– Vähän sellainen kuva tästä kuitenkin jäi, että ei Veikkausliigassakaan oltu ihan loppuun asti varauduttu tällaiseen tilanteeseen. Me olimme saaneet ennakkoon erilaista informaatiota siitä, mitä tartuntatapauksesta seuraa muulle joukkueelle ja taustaryhmälle, Johansson toteaa TPS:n kotisivuilla.

– Runkosarjan muuttunut otteluohjelmakin lyötiin lukkoon, ennen kuin meidän loput testitulokset oli edes valmiina.

TPS on sarjassa karsijan paikalla, kolme pistettä perjantain otteluisäntä Hakan perässä – yhden ottelun vähemmän pelanneena. Pelin merkitystä ei siis voi liikaa korostaa, mutta TPS:n valmistautuminen on kaukana ihanteellisesta.

– Nyt kun me mennään sitten kaksien yhteisharjoitusten jälkeen kohti kauden tärkeimpiä pelejä, ei mennä todellakaan pelaajien terveys edellä, Johansson harmittelee.

[readmore from=TPS]

– Kun näin pitkän tauon jälkeen pelataan viisi ottelua vajaan kahden viikon sisään, on loukkaantumisriski todella korkealla. Ja jos ajatellaan koko sarjan kilpailutilannetta, niin me ei pystytty treenaamaan sarjan kriittisimpään aikaan yhdessä lainkaan.

– Nyt pitää kuitenkin mennä positiivisessa hengessä eteenpäin ja teemme varmasti kaikkemme sarjapaikkamme eteen.