TS: Veikkausliigan ratkaisevan äänestyksen alla valtavia kysymysmerkkejä

© Kuva: Juha Tamminen

Veikkausliigan hallitus kokoontuu ensi keskiviikkona päättämään, pelataanko loppusarjat vai päättyykö kausi runkosarjaan. Äänestyksen alla ilmassa on kuitenkin suuria kysymysmerkkejä.

Koronaviruspandemiasta aiheutuneiden poikkeusohjeiden mukaan yhdeksän seuran kahdestatoista on puollettava päätöstä kilpailun keskeytyksestä, jos kausi päätetään lopettaa kesken runkosarjan. Tulevassa äänestyksessä on kuitenkin kyse siitä, päättyykö kausi heti runkosarjan jälkeen.

– Täytyy ennen kokousta selvittää ihan tarkat säännöt, että millä enemmistöillä mennään. Pitää olla selkeä tieto, mennäänkö määräenemmistöllä, jollain prosentilla vai yksimielisellä päätöksellä, kommentoi Interin tekninen johtaja ja Veikkausliigan hallituksen varajäsen Vesa Mäki Turun Sanomille.

Tilanne on jo siitä kinkkinen, että seurat ovat luonnollisesti erilaisissa tilanteissa sarjataulukossa. Esimerkiksi putoamista vastaan taisteleville joukkueille kauden päättyminen runkosarjaan voisi olla valtava tai jopa kuolettava isku.

Jos Veikkausliigan tämän kauden poikkeussääntöjä tulkitsee kirjaimellisesti, ei runkosarjan päätöskierrosta olisi voitu edes siirtää ilman loppusarjojen perumista. Päätöskierrosta on kuitenkin siirretty jo useaan otteeseen, eivätkä tuoreimmat käänteet lupaa taaskaan hyvää.

Perjantaina tuli tieto, että Seinäjoen Jalkapallokerho on määrätty varotoimenpiteenä karanteeniin. Karanteeni johtuu siitä, että SJK kohtasi viime sunnuntaina IFK Mariehamnin, jonka riveissä todettiin alkuviikosta yksi koronatartunta ja perjantaina neljä lisää.

SJK:n ja Turun Palloseuran piti pelata rästiottelunsa pois alta tulevana sunnuntaina, mutta ottelu siirtyy pelattavaksi myöhemmin. Tämänhetkisen tiedon mukaan runkosarjan päätöskierros pitäisi pelata sunnuntaina 1. marraskuuta, mutta päätöskierrosta joudutaan uusien käänteiden myötä jälleen siirtämään.


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.