Veikkausliigan loppusarjojen kohtalo jakoi mielipiteitä gallupissa – ”Syksyn korona-aalto on vasta alussa”

© Kuva: Getty Images

Ensi viikolla selviää, päättyykö Veikkausliigan kausi jo runkosarjaan.

Alkuperäisen kaavan mukaan mitalisijat ja putoaja ratkaistaan ylemmässä ja alemmassa loppusarjassa, mutta koronaviruspandemian tuomat hankaluudet ovat mutkistaneet suunnitelmia. Runkosarjan päätöskierrosta on jouduttu siirtämään jo muutamaan otteeseen koronatapausten takia.

Kysyimme Facebookissa vajaan 18 000 henkilön Jalkapallon Olohuone -ryhmältä, pitäisikö Veikkausliigan kausi päättää jo runkosarjaan. Vastaukset jakautuivat odotetusti varsin tasaisesti, mutta loppusarjojen pelaaminen vei niukan voiton.

Kirjoitushetkellä 53 prosenttia (210 ihmistä) vastanneista on äänestänyt puolesta, että loppusarjat pitäisi pelata ja 47 prosenttia sen puolesta, että kausi tulisi viheltää poikki heti runkosarjan jälkeen.

– Äänestin, että pitäisi pelata. Kauden kesken jättämiseen pitäisi olla painavat syyt. Pelaajat on hyvin pidetty erillään koronasta, eikä se katsojillakaan tartu ulkotapahtumassa, jossa on maskit ja turvavälit. Sekin on ollut perusteluna, että syksyisessä säässä on ikävä pelata, mutta se on ihan mielipidekysymys. Ei estä pelaamista missään muuallakaan, kommentoi Onni.

– Päättäisin kyllä kauden runkosarjaan. Syksyn korona-aalto on vasta alussa, ja jos tartuntojen vuoksi joukkueita joutuu karanteeniin, kausi venyy tolkuttoman pitkäksi. Kyllä pelaajillakin on oikeus lomaan. Lisäksi korona on urheilijalle aina suuri riski. Vaikka kuolemanvaaraa ei olekaan, tiedetään jo nyt, että korona voi vahingoittaa keuhkoja pysyvästi, mikä herkästi tarkoittaa urheilu-uran päättymistä, kun suorituskyky laskee. Mieluummin lyhyempi sarja nyt ja parempaa futista myös jatkossa kuin väkisin venytetty kausi ja mahdollisesti loukkaantumisia ja pysyviä vammautumisia, perustelee Outi.

– Äänestin pelaamisen puolesta. Olen sitä mieltä, että kun kerran koronan suhteen homma toimii ja turvavälit onnistuu, niin ei estettä pelata kausi kunnialla loppuun. Tuntuisi luovuttamiselta, jos kabinettipäätöksillä julistetaan mestari ja muut sijoitukset. Mutta tämä on mun näkemys. Jokaisella olkoon omansa, sanoo Reima.


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.