Ykkösen kärkitaisto lopulta ennallaan – KTP ja Jaro isonumeroisissa väännöissä

© Kuva: Juha Tamminen

Ykkösen nousijakandidaatit KTP ja Jaro olivat tulessa tiistai-illan sarjapeleissä, ja kummankin otteita seurattiin varmasti ristiriitaisin tuntein sarjajohtaja AC Oulun leirissä.

Jaro pelasi Seinäjoella, putoamaan matkalla olevan SJK Akatemian vieraana, ja joutui tappioasemaan jo viidennellä peliminuutilla. Tästä terästäytynyt pietarsaarelaisryhmä johti kuitenkin ottelua tauolle mentäessä jo 1-3, Joni Remesahon osuttua kahdesti, Axel Vidjeskogin kertaalleen. Isännät nousivat toisella puolikkaalla vielä peliin. Jeremiah Strengin kavennus jäi kuitenkin ottelun viimeiseksi osumaksi, ja Jaro nousi sarjassa 41 pisteeseen.

KTP on illan otteluiden jälkeen myös 41 pisteessä, kakkospaikalla. Jaroa ottelun vähemmän pelanneet kotkalaiset päätyivät vieraspelissään MP:tä vastaan samoihin lukemiin kuin Jaro omassa koitoksessaan. Ottelun viimeisen kuuden minuutin sisään nähtiin kaikkiaan kolme osumaa, Anton Eerolan päästessä niittaamaan loppuluvut 90. minuutilla.

AC Oulu on pelannut ottelun enemmän kuin KTP, jolla on mahdollisuus tasoittavassa pelissään napata kärkipaikka; sen maaliero on +28, kun Oulun vastaava on +15.