19-vuotiaalta suomalaislupaukselta todella kova vertaus HJK:sta: ”Ihmiset saavat sanoa, mitä haluavat”

© Kuva: Juha Tamminen

Pyry Hannola, 19, palasi takaisin Suomeen viime kaudeksi vietettyään Tanskan suurseura FC Midtjyllandin organisaatiossa parisen vuotta. Lopulta Hannola valitsi HJK:n, jonka riveissä hän juhli viime kauden päätteksi Suomen Cupin ja Veikkausliigan mestaruutta. Hannolan mukaan HJK pärjää hyvin toimintatapojen vertailussa Tanskan hallitsevalle mestarille.

Hannola pelasi viime kaudella HJK:n riveissä kuudessa veikkausliigaottelussa yhteensä 139 minuuttia. Pääasiassa vastuuta tuli HJK:n reservijoukkue Klubi 04:ssa Kakkosen puolella, jossa hän pelasi viidessä ottelussa 424 minuuttia. Klubi 04 nousi viime kauden päätteeksi Ykköseen.

Hannola avasi Palloliiton nettisivuilla julkaistussa haastattelussa ratkaisuaan siirtyä HJK:hon.

– Tiesin täysin millainen tilanne on, kun tulin HJK:hon. En halunnut tehdä turvallisinta ratkaisua. HJK:lla on Suomen paras ympäristö ja halusin tarttua siihen, mitä minulle tarjottiin. On mahtavaa pelata seurassa, joka menestyy. Ympäristö on vaativa, kaikki odottavat koko ajan paljon. Minusta on iso apu, että sellaiseen tottuu jo nuorena, Hannola kertoi.

Hannola koki, ettei Midtjyllandissa ollut näköpiirissä mahdollisuutta murtautua edustusjoukkueen riveihin lähitulevaisuudessa.

– Olin harjoitellut Midtjyllandissa edustusjoukkueen kanssa, mutta minulla oli tunne, että väylä ei ole sinne juuri nyt auki. Halusin ehdottomasti päästä pelaamaan miesten pelejä. HJK on iso seura pohjoismaisellakin mittarilla.

Vuodet Midtjyllandissa opettivat kuitenkin paljon. Hannolan mukaan kilpailu pelipaikoista oli todella kovaa.

– Näin myös, kuinka raadollista ja kovaa kilpailu on. Ajattelin lähtiessäni, että olen jo jonkun tason pelaaja, mutta olin ihan raakile. Nyt tajuan, että olen matkalla hyväksi pelaajaksi, Hannola avasi.

Hannolalla on HJK:n kanssa sopimus ensi kaudesta. Sopimukseen kuuluu myös optio kaudesta 2022. Hannolan mukaan HJK pärjää toimintatapojen vertailussa hyvin Midtjyllandille, joka juhli viime kauden päätteeksi Tanskan mestaruutta. Tällä kaudella Midtjylland on mukana Mestarien liigan lohkovaiheessa.

– HJK on niin hyvä seura, että se ei kalpene toimintatavoissa FC Midtjyllandille. Ihmiset saavat sanoa, mitä haluavat, mutta en ottanut askelta taaksepäin vaan eteenpäin, kun palasin. Väännän joka päivä muun muassa kolmen A-maajoukkuepelaajan kanssa. Se on todella hienoa, Hannola kehui nykyistä työnantajaansa.

Ensi kaudella tavoite on vakiinnuttaa paikka HJK:n keskikentällä.

– Ensi vuoden tavoitteeni on pelata mahdollisimman paljon. Ajatusmaailmani on kuitenkin sellainen, että menen päivä kerrallaan ja teen kaiken niin hyvin kuin pystyn.


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.