Borussia Dortmund ja toinen bundesliigaseura tarkkailivat Marcus Forssia Pariisissa – arvostettu lehti vertaa suomalaiskärkeä Valioliigan maalitykkiin

© Kuva: Getty Images

21-vuotias suomalaishyökkääjä Marcus Forss debytoi Suomen A-maajoukkueessa marraskuussa, kun Huuhkajat vieraili Pariisissa tarunhohtoisella Stade de Francella. Forssin marssi Huuhkajiin ei olisi paremmin voinut onnistua, sillä Suomi kaatoi puolustavan maailmanmestarin 2-0 Forssin itsensä vastattua voittomaalista.

Kansainvälisessä mediassa nousi jo ennen maaottelutaukoa esille huhu, jonka mukaan Forssista olisivat kiinnostuneita kaksi bundesliigaseuraa: Borussia Dortmund ja Union Berlin. Kummankin uskottiin haluavan hankkia suomalaisen jo tammikuun siirtoikkunassa. Dortmund saattaisi lainata Forssin aluksi toiseen seuraan, mutta Union Berlin haluaisi hänet heti käyttöönsä. Pääkaupungin seuran hyökkääjätarve on sittemmin vain kasvanut, kun lainahyökkääjä Joel Pohjanpalo joutui nilkkaleikkaukseen.

Nyt The Athleticin toimittaja David Ornstein kertoo jutussaan, että saksalaisseurojen kiinnostus Forssia kohtaan on konkretisoitumassa. Hänen mukaansa kahden bundesliigaseuran edustajat olivat paikan päällä Ranska-Suomi -ottelussa seuraamassa Forssin otteita. Toinen näistä seuroista oli Borussia Dortmund, mutta toista juttu ei paljasta.

Forss teki viime kaudella Englannin Ykkösliigassa 11 maalia 18 ottelussa lainaseuralleen Wimbledonille. The Athleticin mukaan valioliigaseura West Ham kiinnostui hänestä tuolloin toden teolla.

Tällä kaudella Forss on tehnyt jo seitsemän maalia, yhden maajoukkueessa ja kuusi seurajoukkueessaan Brentfordissa.

Turussa syntynyt Forss on saanut pelaajaoppia jo pitkään Englannissa, sillä hän liittyi West Bromwichin akatemiaan vain 13-vuotiaana. Jatkojalostus on tapahtunut Brentfordissa, jonka organisaatioon Forss siirtyi kesällä 2018. Nyt ilmassa on merkkejä siitä, että uran seuraava joukkue on taas kokoluokkaa suurempi.

David Ornsteinin analyysi herättänee kiinnostusta enemmänkin, sillä hän vertaa Forssia Valioliigan maalikuninkuudesta taistelevaan englantilaiskonkariin.

– Forssin fysiikassa, liikkeessä ja viimeistelyssä on jotain Jamie Vardyn tapaista, aivan kuten nähtiin hänen Pariisissa tekemässään maalissa. Jos hän jatkaa kehittymistään, niin myös Forssin tarinasta voi tulla vähän Vardyn tarinan kaltainen, Ornstein visioi lupaavasti.