Huuhkajat haki sunnuntaina tärkeän 2-1-voiton vieraskentällä Bulgariasta. Bulgarian jalkapallon elävä legenda Hristo Stoitshkov pettyi pahasti maansa esitykseen Suomea vastaan.

Bulgarian jalkapallo on kaukana Stoitshkovin loistokkaista kultavuosista. Stoitshkov johdatti Bulgarian sensaatiomaisesti vuoden 1994 MM-kisojen välieriin saakka. Kisoissa Stoitshkov jakoi Yhdysvalloissa pidettyjen kisojen maalikuninkuuden voiton yhdessä venäläisen Oleg Salenkon kanssa. Vuonna 1994 Stoitshkov valittiin myös Euroopan parhaaksi jalkapalloilijaksi ja hän edusti tuolloin FC Barcelonaa.

Keskiviikkona Bulgaria pelaa säilymisestä Nations Leaguen B-liigassa, kun se kohtaa Irlannin vieraskentällä. Bulgaria ei selvinnyt ensi kesän EM-kisoihin, kun se hävisi karsintojen finaalissa Unkarille maalein 1-3. Vuodesta 2018 lähtien Bulgaria on onnistunut voittamaan vain kuusi ottelua pelaamastaan 26 maaottelusta.

[readmore from=huuhkajat]

Suomelle häviäminen oli kova isku bulgarialaisikonille, joka jakoi tuntemuksiaan ottelusta Facebookissa. Stoitshkov kommentoi Bulgarian ja Suomen välistä ottelua Yhdysvalloissa toimivalla espanjankielisellä TUDN-urheilukanavalla. Ottelun jälkeen hyökkääjälegenda avaisi sanaisen arkkunsa omalla Facebook-sivullaan.

– Suomalaiset ovat hyviä hiihdossa, mutta jalkapallossa… Oli surullista kommentoida tätä ottelua miljoonille amerikkalaisille, jotka osoittivat suosiota meille jalkapallon mahtimaana vuonna 1994, Stoitshkov kirjoitti Facebookissa.

Myöhemmin tiistaina Lukas Hradecky kertoi oman mielipiteensä Stoitshkovin kommentista Huuhkajien lehdistötilaisuudessa. Voit lukea Hradeckyn kommentit tästä.

Suomi pelaa keskiviikkona Nations Leaguen B-liigan lohkovoitosta Walesia vastaan Cardiffissa. Ottelu käynnistyy kello 21.45.

LUE MYÖS: