Bundesliiga-seura Schalkessa on täysi kaaos meneillään.

Schalke on yksi Saksan kaikkien aikojen menestyneimmistä seuroista, mutta tällä hetkellä joukkue on 24 sarjapelin voitottomassa putkessa. Gelsenkircheniläiset ovat sarjataulukossa viimeisenä kerättyään kahdeksasta ottelusta vain kolme pistettä.

Tiistaina Schalken kriisi paisui entisestään, kun se potki teknisen johtajansa pihalle, hyllytti kaksi edustusjoukkueensa pelaajaa ja antoi lähtöpassit kolmannelle, joka liittyi seuraan vasta täksi kaudeksi.

Schalke ilmoitti, että Nabil Bentaleb ja Amine Harit on hyllytetty toistaiseksi ykkösmiehistöstä. Lisäksi seura kertoi, että Vedad Ibišević jättää joukkueen vuoden lopussa. Aiemmin samana päivänä Schalke oli jo antanut potkut tekniselle johtajalleen Michael Reschkelle, jolla oli erimielisyyksiä ”seuran urheilullisesta tulevaisuudesta” urheilujohtaja Jochen Schneiderin kanssa.

Bentaleb, 26, siirtyi Schalkeen kesällä 2016 Tottenhamista ensin lainalle ja vuotta myöhemmin pysyvästi. Viime kauden jälkimmäisen puoliskon hän vietti lainalla Newcastlessa. Algerialaistaituri on aiemminkin ollut ongelmissa Gelsenkirchenissä kurinpidollisista syistä, mutta tällä kaudella hän on kuulunut joukkueen vakiokasvoihin. Schalke kertoi tiedotteessaan, että Bentaleb jättää seuran ”viimeistään” ensi kesänä, jolloin hänen sopimuksensa päättyy.

Marokkolainen Harit, 23, on yksi Schalken nuorista tähdistä, mutta hänen pelaamistaan on vaivannut muun joukkueen tavoin alavireisyys. Viime kaudella Harit pelasi Schalken paidassa 28 ottelua tehden niissä yhteensä seitsemän maalia ja syöttäen yhtä monta, mutta kuluvalla sesongilla hän ei ole saanut vielä maalitiliään auki, ja syöttöjäkin on tullut vasta yksi. Päävalmentaja Manuel Baum otti Haritin viime viikonloppuna vaihtoon jo 38. minuutilla 0-2-tappiossa Wolfsburgia vastaan, eikä marokkolaistähti huomioinut häntä kentältä poistuessaan mitenkään.

Konkarihyökkääjä Ibišević, 36, liittyi Schalkeen syyskuun alussa vuoden sopimuksella ja ilmoitti lahjoittavansa palkkansa hyväntekeväisyyteen. ESPN:n mukaan Ibišević riiteli apuvalmentaja Naldon kanssa viikonlopun tappion jälkeen harjoituksissa, mutta Schalken mukaan kyseinen tapaus ja hänen sopimuksensa purku eivät liity toisiinsa.

Saksalaislehti Süddeutsche Zeitung kirjoittaa, että Schalkessa on meneillään ”taloudellinen kriisi, urheilullinen kriisi, identiteettikriisi, johtajakriisi ja pukuhuonekriisi.”

LUE MYÖS: