Kesään 2021 siirrettyjen jalkapallon EM-kisojen viimeisetkin osallistujamaat ovat nyt selvillä. Loput neljä paikkaa ratkaistiin torstai-illan EM-jatkokarsinnoissa.

Pohjois-Makedonia teki illan ensimmäisessä ottelussa Suomen lailla historiaa, kun se eteni ensimmäistä kertaa jalkapallon EM-kisoihin lyömällä Georgian 1-0-lukemin 37-vuotiaan Goran Pandevin ainokaisella.

Pohjois-Makedonia pelaa ensi kesän EM-kisoissa alkulohkossa yhdessä Hollannin, Itävallan ja Ukrainan kanssa.

ESPN FC

@ESPNFC
The scenes after Goran Pandev scored 19 years after his debut to send North Macedonia to their first-ever major tournament 🙌

Unkari nousi sen sijaan takaa-ajoasemasta dramaattiseen 2-1-voittoon Islantia vastaan Budapestissa.

Vierasjoukkue johti ottelua Gylfi Sigurdssonin vapaapotkumaalilla aina pelin 88. minuutille saakka, jolloin unkarilaishyökkääjä Loic Nego pääsi nikkaamaan pelin tasoihin islantilaisten sählätessä oman boksinsa sisällä.

Ottelun lisäajalla Islanti epäonnistui hyvästä maalintekopaikasta ja vastahyökkäykseen ampaisseen Dominik Szoboszlain upea soolomaali ratkaisi Unkarin etenemisen EM-kisoihin. Lopputurnauksessa Unkaria odottaa Ranskan, Saksan ja Portugalin muodostama ”kuolemanlohko”.

B/R Football

@brfootball
Hungary scored in the 88th and 92nd minute to shock Iceland 2-1 and book their spot in EURO 2020.

They join France, Portugal and Germany in Group F.

Good luck 😬

 

Slovakian ja Pohjois-Irlannin välinen ottelu ratkesi vasta jatkoajalla. Juraj Kucka vei Slovakian 1-0-johtoon, mutta Milan Škriniarin oma maali ottelun 87. minuutilla pidensi ottelua 30 minuutin verran Belfastissa.

Kun ottelua oli takana 110 minuuttia, osui Slovakia toistamiseen. Michal Duris nappasi pallon Jonny Evansin heikosta katkosta ja latasi sen rangaistusalueen reunalta oikeaan alakulmaan. Slovakia voitti jatkokarsinnan 2-1-lukemin ja saa alkulohkossa vastaansa Espanjan, Ruotsin ja Puolan.

Squawka Live

@Squawka_Live
Northern Ireland 1-2 Slovakia FT (aet):

⚽️ Kuckar
⚽️ Skriniar (OG)
------------------
⚽️ Duris

Heartbreak on home soil for Northern Ireland. 💔

Skotlanti ja Serbia ratkasivat EM-kisojen viimeisen paikan rangaistuspotkukilpailuun asti venyneessä kamppailussa.

Ryan Christie vei Skotlannin 1-0-johtoon taitavalla kääntölaukauksella ja osuma näytti pitkään vievän vierasjoukkueen voittoon. Real Madrid -hyökkääjä Luka Jovic puski serbit kuitenkin tasoihin ottelun viimeisellä minuutilla ja kamppailu eteni 1-1-tilanteessa aina rankkareille saakka.

Kaikki yhdeksän ensimmäistä laukojaa onnistuivat puhtaasti, mutta Fulham-hyökkääjä Aleksandar Mitrovicin viimeinen laukaus jäi David Marshallin käsiin. Skotlanti vei viimeisen jaossa olleen EM-kisapaikan itselleen ja kohtaa alkulohkovaiheessa Englannin, Kroatian ja Tšekin. Kyseessä on Skotlannin ensimmäiset arvokisat 23 vuoteen.

ESPN FC

@ESPNFC
SCOTLAND BEAT SERBIA ON PENALTIES!

They reach their first major tournament in 23 years! 🏴󠁧󠁢󠁳󠁣󠁴󠁿

Juttua muokattu 13.11.2020 kello 12:12: Skotlannin lohkossa Tšekki, ei Tanska.