Haaveiletko pääsystä Huuhkajien EM-kisakatsomoon? Näitä skenaarioita UEFA nyt pyörittelee

© Kuva: Getty Images

Suomi saavutti syksyn 2019 EM-karsinnoissa historiallisen ensimmäisen miesten arvoturnauspaikan jalkapalloilussa. Huuhkajat joutui kuitenkin odottamaan arvokisadebyyttiään vielä vuoden odotettua pidempään, kun EM-kisat siirrettiin koronapandemian vuoksi viime kesältä kesälle 2021.

Pandemiaa ei kuitenkaan ole vieläkään selätetty, vaan juuri nyt Covid-19 jyllää Euroopassa paikoin jopa ankarammin kuin taudin ensimmäisessä aallossa keväällä. Mitään päivämääriä koronarokottamisten aloittamiseksi ei ole vielä tiedossa, ja aikaa kisojen alkuun on enää 193 päivää.

Moni suomalainen jalkapallon ystävä palaa varmasti halusta päästä ensi kesänä EM-kisakatsomoon Huuhkajien otteita seuraamaan, mutta vaikka alkuperäisten pääsylippujen voimassaoloa jatkettiinkin sellaisenaan ensi kesälle, ei mikään ole vielä varmaa. Juuri nyt jalkapalloa pelataan lähes kaikkialla tyhjille katsomoille, joten EM-kisojen katsomopaikkojen suhteen käydään kilpajuoksua aikaa vastaan.

UEFA vahvisti perjantaina Sportschaun mukaan, että se valmistautuukin ensi kesän EM-kisoihin neljän eri skenaarion mukaan. Lähtökohtaisesti pyrkimyksenä on edelleen, että kisat pelataan suunnitelmien mukaisesti 12 eri isäntäkaupungissa, mutta lopullisesti asia vahvistetaan vasta maaliskuussa.

Ensimmäinen skenaario on tietysti kannattajien ja pelaajien kannalta onnellisin vaihtoehto – eli se, että pelit voitaisiin pelata täysille katsomoille. Toivo elää niin pitkään kuin mahdollista.

Toisessa skenaariossa stadioneille otettaisiin 50-100 prosenttia katsojakapasiteetista, ja kolmannessa noin kolmannes kapasiteetista. Neljännessä, ja luonnollisesti surkeimmassa skenaariossa kaikki pelit pelattaisiin tyhjille katsomoille. Tämä vaihtoehto on todellinen kauhuskenaario, mutta ainakaan UEFA ei mietikään sitä vaihtoehtoa, että koko kisat jouduttaisiin perumaan.

Valittujen skenaarioiden ei suinkaan tarvitse olla yhtäläiset kullekin ottelupaikkakunnalle. Voi olla, että toisille stadioneille pääsisi enemmän katsojia kuin toisille. Tulevina viikkoina jokaisen isäntäkaupungin on määrä valita 2-3 skenaariota ja laatia yhteistyössä UEFA:n kanssa omat mallinsa näitä varten. Lopulliset päätökset kunkin kisakaupungin ja ottelustadionin katsojakapasiteetista on määrä tehdä 5. maaliskuuta.

Lähde: Transfermarkt


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.