HS: Nyt puhuu Wales-pelissä kalliin ulosajon ottanut Jere Uronen: ”Ajatuksia ei viitsi ääneen sanoa”

© Kuva: Getty Images

Suomi taisteli viime keskiviikkona Cardiffissa Nations Leaguen lohkonsa voitosta ja noususta kilpailun A-liigaan. Se olisi tuonut myös Palloliitolle hulppeat palkintorahat sekä varapatruunan MM-karsintoihin. Voitto jäi kuitenkin haaveeksi, sillä kotijoukkue Wales oli parempi maalein 3-1.

Suomen haaste hankaloitui merkittävästi jo reilun kymmenen minuutin pelin jälkeen, kun laitapuolustaja Jere Uronen ajettiin suoralla punaisella ulos. Genkin pelaaja repi olkapäästä Harry Wilsonin maihin eikä erotuomari Jesús Gil Manzano empinyt nostaa taskustaan suomalaiselle kohtalokasta korttia.

Huuhkajat rimpuili vajaamiehisenäkin hyvin, ja pelasi etenkin toisella puoliajalla rohkeaa jalkapalloa. Tehtävä oli kuitenkin liian hankala, ja neljän pelin voittoputki katkesi. Nyt epäonnensoturi on puhunut Helsingin Sanomille siitä, miten hän ulosajotilanteensa näki. Uronen myönsi tehneensä virheen, mutta sanoi myös Wilsonin tehneen vilppiä. HS:n koko jutun voi lukea täältä.

– Kun näkee sellaisen pitkän pallon tulevan, pitää tehdä päätös, miten sen haluaa puolustaa. Tykkään itse puolustaa paljon eteenpäin. Näytti hetken siltä kuin useimmiten maalivahdin pelatessa pitkän pallon, että pääsisin etupuolelle katkaisemaan sen, Uronen muistelee.

Puolustaja kertoo yllättyneensä siitä, kuinka kovaa ja laakana maalivahti Danny Wardin lähettämä pitkä syöttö tuli. Yksikin askel eteenpäin oli ”virheratkaisu”. Urosen mukaan Wilson pelasi tilanteen fiksusti pakottaen hänet virheeseen.

– Vastustaja sai paidastani kiinni. Hän teki sen hyvin, ja sen jälkeen koetin vain päästä eroon vastustajasta, että en vain rikkoisi alimpana pelaajana.

– En päässyt eroon hänestä vaan hän otti minut fiksusti reppuselkään. Nostin kädet pystyyn liian myöhään. Virhe tapahtui jo aikaisemmin. Olisi vain pitänyt peruuttaa kotiin päin.

Luonnollisestikaan Uronen ei halunnut rikkoa, mutta tilanteita on usein pakko pelata ”vaistonvaraisesti”. Kun kaksikko oli kaatunut nurmen pintaan, oli pelko ulosajosta heti mielessä. Hän kuitenkin toivoi tuomarin nähneen sen, että Wilson yritti vetää hänet mukaansa maahan.

– Tuli mieleen ajatuksia, joita ei viitsi ääneen sanoa, Uronen harmitteli.

Uronen seurasi ensimmäisen puoliajan loppuun pukukopissa ja pahoitteli pillin soitua tauon merkiksi ulosajoaan muulle joukkueelle.