Jürgen Klopp jälleen hiilenä – saksalaismanageri ryhtyi väittelemään toimittajan kanssa: ”En tiedä, kuinka monta kertaa minun on sanottava tämä”

© Kuva: Getty Images

Liverpoolin manageri Jürgen Klopp ajautui lauantaina sanaharkkaan BT Sportin toimittajan Des Kellyn kanssa.

Klopp on ollut yksi äänekkäimmistä Valioliigan otteluohjelman ja -ruuhkan vastustajista. Myös muut kärkijoukkueiden managerit ovat viime aikoina kritisoineet sitä, että Euroopassa arkena pelaavat joukkueet saattavat pelata Valioliigassa lauantain aikaisimman ottelun, joka alkaa paikallista aikaa kello 12.30.

Liverpool pelasi juurikin lauantaina päivän aikaisimmassa ottelussa Brightonia vastaan, vaikka se isännöi keskiviikkoiltana Atalantaa Mestarien liigassa.

Koronaviruspandemian takia kuluva kausi joudutaan pelaamaan tiiviimmällä aikataululla, mutta pitkälti samalla ottelumäärällä kuin aiemmin. Poikkeusjärjestely on jo kauden alkumetreillä johtunut kasvaneisiin loukkaantumismääriin etenkin lihasvammoissa.

Liverpoolilla oli jo entuudestaan useita pelaajia sairastuvalla, mutta lauantaina se menetti jälleen yhden, kun James Milner loukkasi takareitensä.

Klopp syytti jo noin viikko sitten Valioliigan tv-oikeudet omistavia Sky Sportsia ja BT Sportia pelaajien hyvinvoinnin unohtamisesta.

– Skyn ja BT:n on puhuttava, koska jos me jatkamme pelaamista keskiviikkoisin ja lauantaisin kello 12.30 (paikallista aikaa), en ole varma, onko meillä kauden päättyessä 11:tä pelaajaa. Tiedän, että te (oikeuksien haltijat) ette välitä, ja se on ongelma, sanoi Klopp tuolloin.

Saksalaismanageri menetti malttinsa, kun BT Sportin Kelly varmisti häneltä lauantaina, loukkasiko Milner takareitensä.

JK: Kyllä, onnittelut.

DK: Minulle henkilökohtaisesti?

JK: Ei, mutta sinä työskentelet heille. Kyllä, takareisi meni. Yllätys. Ja myös Brightonilta loukkaantui pelaajia.

DK: Ehkä haukut väärää puuta.

JK: Anteeksi kuinka?

DK: Ehkä haukut väärää puuta. Me lähetysyhtiöt työskentelemme Valioliigan sääntöjen alla, ja Valioliiga, eli sen seurat, tekevät nämä säännöt. Eikö sinun pitäisi puhua Valioliiga-seuroille? Eikö sinun pitäisi puhua toimitusjohtajille?

JK: En tiedä, kuinka monta kertaa minun on sanottava tämä, mutta te valitsitte tämän 12.30 alkamisajan. Te valitsitte sen. Et sinä henkilökohtaisesti, mutta te teitte sen, eikö niin?

DK: Valioliiga-seurat valitsivat sen alkamisajan. Sille on syynsä, miksi se alkamisaika on olemassa. Se johtuu siitä, että se on arvokas Valioliigalle.

Pitkähkön väittelyn jälkeen Kelly totesi, että hän ja Klopp eivät voi keskenään kyseisiä ongelmia ratkaista.

– Kuule, me voisimme luultavasti jatkaa tätä loputtomiin. Kiitos, Jürgen.

Voit katsoa koko haastattelun alla näkyvästä videosta. Jos video ei näy, voit katsoa sen täältä.