Kakkosen kolmaskin nousija selvillä – Gnistan säilyi murskavoitolla Ykkösessä

© Kuva: Juha Tamminen

Joensuulainen JIPPO nousee Ykköseen kaudeksi 2021. Jo aiemmin oli varmistunut, että A- ja B-lohkoista Kakkosen lohkovoittajina Ykköseen nousevat helsinkiläiset Klubi 04 ja PK-35, mutta nyt mukaan nousee C-lohkon voittaja JIPPO.

JIPPO:n nousu varmistui, kun sarjajumbo ja Kolmoseen putoava Kiisto taipui Vaasassa maalein 0-3. Vieraiden maaleista vastasivat Antti Åke, Jere Hiltunen ja Tommi Tainio. JIPPO pelasi Ykkösessä viimeksi vuonna 2014. 32-vuotias toppari Åke on pelannut lähes koko uransa JIPPO:ssa, toimi tälläkin kaudella joukkueen kapteenina ja tuuletti tänään kauden ensimmäistä osumaansa.

Kakkoseen nousevat ensi kaudeksi Kolmosesta Ilves-Kissat, VJS, Närpes Kraft, OTP, PeKa ja Käpa.

Myös Ykkösen putoajakolmikko varmistui viikonloppuna lopullisesti, kun jo aiemmin putoamisensa varmistaneiden Mypan ja SJK Akatemian seuraan liittyi AC Kajaani. AC Kajaani teki kyllä kaikkensa, kun se voitti vieraissa Veikkausliigaan nousua tavoittelevan KTP:n peräti maalein 4-1. Erfan Zeneli ja Babacar Diop tekivät kajaanilaisille kaksi maalia mieheen.

Murskavoitto ei kuitenkaan riittänyt, kun Kajaanin edellä ollut Gnistan oli vielä tylympi Kokkolan vierailullaan. Viime kaudella Veikkausliigassa pelannut KPV taipui peräti 5-0, joten ensi kaudella Ykkösessä pelaa peräti kolme helsinkiläisjoukkuetta.

– Sarjapaikka on nyt varma, mutta syksyn aikana pelikentällä muodostunut positiivinen trendi antaa uskoa tulevaan ja uskon, että voimme kasata ensi kaudelle hyvän joukkueen kasaan, Gnistanin valmennusryhmäänkin kuuluva seuran toimitusjohtaja Marko Kolsi kommentoi Kipinän kotisivuilla.

– Tämä kausi oli raskas jo pelkästään koronaviruksen takia, joten missään nimessä ei ole helppoja päiviä kuluvan vuoden aikana. Nyt nautitaan sarjapaikasta, mutta samaan hengenvetoon on todettava, että työnteko jatkuu heti ensi viikolla.

Gnistanin säilymisen ratkaisseessa ottelussa maalinteossa onnistuivat Hidetoshi Wakui, Douglas Cae, Lucas Morais, Masar Ömer ja Tuukka Kurki. Joukkueen loppusuora oli toden totta hieno, sillä se voitti viimeisistä kymmenestä pelistään kuusi. Alkukauden kahdeksasta ensimmäisestä ottelusta pisteitä oli herunut vain kaksi, joten kehnosta startista johtuen Gnistan vietti lähes koko kauden putoamisviivan alla.

Ykkösen kärkitaiston osalta lauantain kierros oli täydellinen sarjajohtaja AC Oululle, sillä se kaatoi omassa ottelussaan EIF:n Tammisaaressa 2-1, ja lähimmät uhkaajat KTP ja Jaro hävisivät omat ottelunsa. Oulu varmisti jo vähintään karsintapaikan, mutta pistekin sunnuntain kotiottelusta MP:tä vastaan sinetöi sen suoran nousun Veikkausliigaan. Nousu voi varmistua jo keskiviikkona, mikäli KTP ei voita Vaasassa VPS:ää.

Seitsemän joukkueen kausi Ykkösessä päättyi lauantaina, ja jäljellä on enää kolme ottelua, keskiviikon VPS-KTP sekä sunnuntain AC Oulu-MP ja Jaro-KTP. Jarokin taistelee vielä paikasta karsintoihin ja toivoo varmasti VPS:n voittoa tai vähintään tasapeliä keskiviikkona, jottei urakka mutkistu heikomman maalieron vuoksi liiaksi.

Liigakarsinnoissa vastaan asettuu Veikkausliigan joukkueista joko TPS tai IFK Mariehamn.


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.