Skotlanti varmisti EM-kisapaikkansa torstai-iltana, kun se voitti dramaattisen rangaistuspotkukilpailun jälkeen Serbian. Skotlanti palaa arvokisoihin peräti 23 vuoden tauon jälkeen, ja se näkyi Skotlannin pukuhuoneessa ottelun jälkeen.

EM-kisapaikka vaati Skotlannilta pisimmän mahdollisen kaavan. Ratkaisu tuli vasta EM-karsintojen pudotuspelien finaalin rankkarikisassa, ja siinäkin vasta kymmenennessä laukojassa, kun Serbian viidennen laukojan Aleksandar Mitrovicin vedon torjui Skotlannin maalivahti David Marshall.

Kisapaikka tarkoittaa sitä, että EM-kisojen D-lohkossa nähdään ensi kesänä todellinen klassikko-ottelu, kun Skotlanti ja Englanti kohtaavat toisensa. Myös Englannin A-maajoukkueen päävalmentaja Gareth Southgate fiilisteli Skotlannin kisapaikkaa.

– Mikä ottelu (Serbia-Skotlanti)! Se tekee meidän elämästämme monimutkaisempaa varmasti. Toivottavasti siitä (Skotlannin ja Englannin kohtaamisesta) tulee mahtava juhla faneille, mutta siihen emme voi tällä hetkellä vaikuttaa, Southgate kertoi BBC:lle viitaten siihen, pääseekö yleisö katsomoihin ensi kesän EM-kisoissa vai ei.

– Siitä tulee todella hieno peli, Southgate fiilisteli vielä ensi kesän Skotlanti-kohtaamista.

Skotlannin pukuhuoneessa juhlittiin ottelun jälkeen 1970-luvun hittibiisin Yes Sir I Can Boogie -kappaleen tahtiin. Tunnelma oli vähintäänkin riemastuttava. Skotlannin tähtipelaaja John McGinn tunnelmoi kappaleen voimalla myös doping-testiin.

Scotland National Team

@ScotlandNT
🎶 Oh, yes sir... 🎶

#NoScotlandNoParty

John McGinn

@jmcginn7
Who missed I can boogie for a drugs test 😂🤦🏻‍♂️