Kylian Mbappén komea saavutus jäi PSG:n käsittämättömän romahduksen varjoon

© Kuva: Getty Images

Ranskan maajoukkueen tähtihyökkääjä Kylian Mbappé nousi perjantaina Paris Saint-Germainin kaikkien aikojen maalipörssissä viidenneksi.

Joulukuussa vasta 22 vuotta täyttävä Mbappé vastasi perjantaina joukkueensa kummastakin osumasta, kun PSG taipui Ligue 1:ssä AS Monacon vieraana 2-3-tappioon.

Mbappé on nyt pelannut PSG:n paidassa 133 ottelua tehden niissä yhteensä 99 maalia. Hänen edellä kaikkien aikojen maalipörssissä ovat vielä Dominique Rocheteau (100), Pauleta (109), Zlatan Ibrahimović (156) ja Edinson Cavani (200).

Perjantaina Mbappén ensimmäinen osuma syntyi vajaan puolen tunnin kohdalla, kun hän karkasi Ángel Di Marían syötöstä läpiajoon ja viimeisteli viileästi ylänurkkaan. Toinen osuma nähtiin kymmenisen minuuttia myöhemmin, kun vieraat saivat pilkun Rafinhaan kohdistuneesta rikkeestä. Mbappé otti vetovastuun ja tykitti pallon sisään.

PSG heilutti verkkoa avausjaksolla vielä kahdesti, kerran Moise Keanin ja kerran Mbappén toimesta, mutta kummatkin osumat hylättiin, sillä maalintekijä oli molemmilla kerroilla paitsiossa.

Pariisilaisten painajainen alkoi 52. minuutilla, kun Kevin Volland toi kotijoukkueen lähietäisyydeltä maalin päähän. Sama kaveri oli asialla noin varttia myöhemmin. Cesc Fàbregas taisteli pallon saksalaishyökkääjälle, ja Vollandin tarvitsi taas vain pistää peliväline maalin edustalta pussiin.

Ottelun ratkaisu nähtiin noin kymmenen minuuttia ennen päätösvihellystä. PSG:n toppari Abdou Diallo kompastui palloon ja repi maalintekoon karanneen Vollandin kumoon. Diallo sai tempustaan suoran punaisen kortin ja Monaco rangaistuspotkun. Pallon taakse asteli Fàbregas, joka toimitti kuulan satavarmasti ylänurkkaan.

PSG jatkaa Ligue 1:n piikkipaikalla. AS Monaco nousi tuloksen myötä toiseksi, neljän pisteen päähän pariisilaisista.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.