Näistä saavutuksista Diego Maradona muistetaan

© Kuva: Getty Images

Jalkapallomaailmaa kohtasi keskiviikkona suuri suru, kun Argentiinasta kantautui tieto, että Diego Maradona on kuollut. Maradona, 60, menehtyi sydänpysähdykseen.

Maradonaa pidetään yhtenä kaikkien aikojen parhaista jalkapalloilijoista, ellei jopa parhaana. Hän aloitti jalkapallon pelaamisen kotimaassaan Argentinos Juniorsissa 9-vuotiaana. Ensimmäinen ottelu Argentiinan pääsarjassa tapahtui seitsemän vuotta myöhemmin.

Vuonna 1981 Maradona siirtyi Boca Juniorsiin, jossa hän voitti myös Argentiinan mestaruuden. Kotimaansa pääasarjan maalikuninkuuden legenda voitti uransa aikana yhteensä viisi kertaa.

Maradonan tie vei Eurooppaan ensimmäisen kerran vuonna 1982, kun hän siirtyi Barcelonaan. Kahden vuoden aikana katalonialaisseuran paidassa hän saavutti Copa del Reyn sekä Cup-voittajien cupin voiton. Maradona veti Barca-paidan ylleen yhteensä 43 kertaa iskien 30 osumaa.

Vuonna 1984 Maradona siirtyi Napoliin, jossa hän vietti uransa parhaat vuodet. Italialaisseuraa hän edusti yhteensä seitsemän vuoden ajan. Napolin paidassa argentiinalainen saavutti kaksi Italian mestaruutta, Uefa Cupin voiton, Italian Cupin voiton sekä Italian Super cupin voiton.

Kertaalleen argentiinalaistaituri voitti urallaan myös Serie A:n maalikuninkuuden. Maradona pelasi Napolin paidassa yhteensä 259 kamppailua iskien 115 osumaa.

Euroopassa Maradona piipahti vielä lyhyen ajan Sevillassa, ennen siirtymistään takaisin kotimaahansa, jossa hän päätti uransa vuonna 1997.

Legendan uran kohokohta osui kesään 1986, kun hän johdatti Argentiinan maailmanmestaruuteen Meksikon kisoissa. Neljä vuotta myöhemmin Italiassa Argentiina ylsi myös loppuotteluun, mutta jäi hopealle. Meksikon kisoissa Maradona valittiin turnauksen parhaaksi pelaajaksi.

Maradona pelasi maajoukkueessa yhteensä 91 ottelua ja iski niissä 34 maalia. Hänet valittiin neljä kertaa Argentiinassa vuoden jalkapalloilijaksi. Maradona oli myös vuonna 1979 voittamassa Argentiinan paidassa U-20 kisojen maailmanmestaruutta.

Hänet valittiin myös vuonna 1998 FIFA:n vuosisadan joukkueeseen. Lisäksi vuonna 1999 Maradona valittiin kotimaansa 1900-luvun merkittävimmäksi urheilijaksi.

Lue lisää:

Diego Maradona on kuollut

Näin Diego Maradonan entiset seurat reagoivat suru-uutiseen

Argentiinaan julistettiin kolmen päivän suruaika Maradonan kuoleman johdosta – entinen valmentaja surun murtama: ”En voi uskoa tätä”

Näin Napoli muisti Diego Maradonaa


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.