Napoli kohtasi sunnuntai-iltana AS Roman San Paololla. Napoli voitti ottelun peräti 4-0, ja nousi Serie A:ssa viidenneksi. Napoli on tasapisteissä neljäntenä olevan Juventuksen kanssa.

Ottelu oli Napolille erityinen, sillä kyseessä oli seuralle ensimmäinen Serie A -ottelu Diego Maradonan kuoleman jälkeen. Keskiviikkona menehtynyt Maradona pelasi Napolissa seitsemän vuoden ajan, ja voitti seurassa kahdesti Serie A:n mestaruuden.

Napoli oli luonut itselleen uuden, Maradonaa kunnioittavan pelipaidan ja käytti sitä ensimmäistä kertaa sunnuntai-iltana.

Argentiinan A-maajoukkueen pelipaitaa kuvastava asu sai todistaa, miten Napoli murskasi AS Roman maanrakoon ja nousi kuuden pisteen päähän sarjaa johtavasta AC Milanista.

Napolin ja AS Roman pelaajat keskeyttivät kamppailun minuutin ajaksi kymmenennellä minuutilla kunnioittaakseen Maradonan muistoa. Pelaajat taputtivat minuutin ajan, jonka jälkeen ottelu jatkui.

Napolin kapteeni Lorenzo Insigne vei isännät johtoon puolen tunnin kohdalla upealla vapaapotkumaalillaan. Ennen ottelun alkua kukkia Maradonan pelipaidan luokse vienyt Insigne muisti argentiinalaislegendaa myös tuuletuksessaan.

Juttu jatkuu twiitin jälkeen.

SportsCenter

@SC_ESPN
PARA VOS, ÍDOLO: Lorenzo Insigne anotó el 1-0 ante Roma y se lo dedicó, claro, a Diego Maradona.

Toisella jaksolla Napoli iski kolmesti. Aluksi Fabián Ruiz vei Napolin kahden maalin etumatkalle. Hetkeä myöhemmin Napolin seurahistorian paras maalintekijä Dries Mertens onnistui maalinteossa. Maalijuhlan kruunasi Matteo Politano, joka niin ikään muisti Maradonaa tuuletuksessaan.

@SC_ESPN
#Video Politano dejó desparramado a Mirante en el suelo y anotó el 4-0 de Napoli ante Roma, dedicado a #D10S en la #SerieAxESPN.