Pitkäaikainen Senegalin maajoukkueen keskikenttäpelaaja Papa Bouba Diop on kuollut. Bouba Diop oli kuollessaan vain 42-vuotias.

Kaikkein parhaiten Papa Bouba Diop muistetaan vuoden 2002 MM-turnauksesta. Senegal teki noissa kisoissa MM-kisadebyyttinsä ja kohtasi heti kisojen avausottelussa puolustavan maailmanmestarin Ranskan. Terangan leijonat järjesti saman tien jättiyllätyksen ja kukisti Ranskan 1-0 juuri Bouba Diopin tekemällä maalilla.

Senegal oli yksi kisojen suurista yllättäjistä edettyään aina puolivälieriin asti. Papa Bouba Diop osui kahdesti myös Uruguayta vastaan ja oli kolmella maalillaan maansa paras maalintekijä kisoissa.

FIFA World Cup

@FIFAWorldCup

FIFA World Cup

@FIFAWorldCup
FIFA is saddened to learn of the passing of Senegal legend Papa Bouba Diop.

Once a World Cup hero, always a World Cup hero.
Among Diop's many accomplishments, he will always be remembered for scoring the opening goal of the 2002 World Cup. RIP, Papa Bouba Diop.

Kaikkiaan Bouba Diop pelasi urallaan 63 A-maaottelua tehden niissä 11 maalia. Hän pelasi Euroopassa neljässä eri maassa: Sveitsissä, Ranskassa, Englannissa ja Kreikassa.

Seuratasolla Bouba Diopin merkittävin ajanjakso osui Valioliigaan, jossa hän pelasi vuosina 2002-2010 kaikkiaan 129 ottelua Fulhamin ja Portsmouthin joukkueissa. Maaleja noissa peleissä kirjattiin Bouba Diopille kahdeksan. Lisäksi Bouba Diop pelasi muun muassa Lensissä, AEK Ateenassa, West Hamissa ja Birminghamissa.

Bouba Diop kuoli ”pitkällisen sairauden uuvuttamana”. Joissain vahvistamattomissa lähteissä kuolinsyyksi on ilmoitettu keuhkosyöpä.

Lähteet: BBC ja Goal