SportBild: Sensaatiomainen uutinen siirtomarkkinoilta – Liverpool kiinnostunut Schalken suomalaislupauksesta

© Kuva: Getty Images

Varsin luotettavana lähteenä pidetty saksalainen SportBild tietää kertoa, että Schalken nuoret keskuspuolustajat Ozan Kabak sekä Malick Thiaw kiinnostavat siirtomarkkinoilla.

Lehden mukaan Valioliigan jättiläinen Liverpool on kiinnostunut suomalaisesta Thiawista. Liverpool tarkkailee parhaillaan Thiawin kehitystä, ja kehitystä on viimeisen vuoden aikana tapahtunut valtavasti.

Suomen passin omaava Thiaw, 19, ei ole vielä tehnyt päätöstä siitä, mitä maajoukkuetta hän haluaa tulevaisuudessa edustaa. Parhaillaan Thiaw odottaa Saksan passia. Topparin äiti on suomalainen ja isä senegalilainen, mutta hän on syntynyt ja kasvanut Saksassa.

Thiaw on noussut Schalkessa viime otteluissa avauskokoonpanoon ja esiintynyt edukseen. Viime viikolla Thiaw valittiin WhoScored-sivuston Bundesliigan Viikon joukkueeseen. Avauksen paikka on osittain auennut myös sen takia, että nimenomaan vuotta vanhempi Ozan Kabak, 20, on ollut viiden ottelun pelikiellossa.

– Täytyy muistaa, että siellä on Turkin maajoukkuemies Ozan Kabak viiden ottelun pelikiellossa, ja hän (Kabak) on siellä vakiotoppareita. Osittain se on varmasti avannut Malickille mahdollisuuden pelata, ja hän on myös antanut sitten hyviä näyttöjä. Toivottavasti Mainz-pelin jälkeen, kun Kabak vapautuu pelikiellosta, niin hän olisi antanut sellaiset näytöt, että pitää avauksen paikkansa, A-maajoukkueen päävalmentaja Markku Kanerva kertoi torstaina Huuhkajien lehdistötilaisuudessa.

Myös Kabak on ollut siirtohuhujen kohteena. SportBild-lehden mukaan AC Milan teki viime kesänä Kabakista 20 miljoonan eurona tarjouksen, mutta Schalke kieltäytyi myymästä. Lehden mukaan Kabakin sopimuksessa on 45 miljoonan eurona ulosostopykälä. Näillä näkymin Schalke joutuu luopumaan Kabakista ennen pitkää, vaikka hänen sopimuksensa onkin voimassa aina kesään 2024 asti.

Thiawin kohdalla tilanne on toinen. Hänellä ei ole sopimuksessaan ulosostopykälää, joten häntä ei voida noin vain ostaa Schalkesta pois. Thiawin viime kesänä tehty sopimus Schalken kanssa on voimassa aina kesään 2024 saakka.


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.