Mika Laurikainen on TPS:n uusi urheilujohtaja. Seura kertoo asiasta nettisivuillaan.

Laurikainen on TPS:lle tuttu mies, sillä hän valmensi Palloseuraa kausina 2001-03 sekä 2014-18. Viimeinen pesti päättyi TPS:n putoamiseen Veikkausliigasta. Lisäksi Laurikaiselta löytyy kokemusta TPS jalkapallon valmennusjohtajan työstä vuosilta 2004-05.

Viimeisimpänä Laurikainen työskenteli Eerikkilän urheilupuiston jalkapallopalveluiden päällikkönä aina tähän päivään saakka. Laurikainen on myös valmentanut jalkapallon pelaajayhdistyksen joukkuetta harjoituskaudella.

– TPS tarjoaa nyt mahdollisuuden johtaa ja kehittää urheilutoimintaa systemaattisesti, muutos on merkittävä viime vuosiin verrattuna. Muutoksen ja kunnianhimon pitää näkyä heti, jo ensi kauden edustusjoukkueessa. Reservijoukkueesta pitää tulla kilpailukykyinen yksikkö, sen pitää olla GANT-akatemian pelaajille se väliporras kohti edustusjoukkuetta, Laurikainen kertoo seuran tiedotteessa.

Tavallaan pesti on hyvin tuttu Laurikaiselle, koska hän käytännössä teki samaa työtä oltuaan seuran valmentajana. Nyt Laurikainen saa kuitenkin keskittyä täysillä urheilujohtajan pestiin, kun päävalmentajavastuuta kantaa Jonatan Johansson.

TPS:n toimitusjohtaja Janne Kytölä kertoi, että urheilujohtajan vakanssi kiinnosti laajasti, mutta Laurikainen nousi hakijoista esiin vahvimpana.

– Paikka kiinnosti, saimme mielenkiintoisia hakemuksia, kiitokset kaikille hakijoille. Loimme hallituksen ja päävalmentaja Johanssonin kanssa yhteistyössä profiilin ja ratkaisumme oli sen jälkeen aika selkeä. Mikalla on erinomaiset ihmissuhdetaidot ja kontaktit, näyttöä tuloksellisesta johtamisesta ja kyky kehittää tämän seuran toimintaa pitkäjänteisesti, Kytölä sanoo.

TPS:llä on edessään jännittävät hetket, sillä seura karsii vielä Veikkausliigan sarjapaikastaan. Ykkösen viimeiset ottelut pelataan tulevana viikonloppuna, minkä jälkeen selviää TPS:n karsintavastustaja. Näillä näkymin vastustajaksi tulee KTP. Karsintojen tuloksella on tietysti iso vaikutus myös Laurikaisen työhön.

Palloseura on tällä hetkellä taloudellisesti vakaampi kuin silloin, kun Laurikainen lähti TPS:stä. Käynnistynyt projekti oli tärkeä syy Laurikaisen paluuseen.

– Kun palaan TPS:ään, palaan myös kotiin. Minulla on erittäin positiiviset fiilikset, meillä on pitkäjänteinen ja mielenkiintoinen projekti tässä edessä. Isossa kuvassa seuran edustuksen budjetti on noussut, toimintaolosuhteet ovat kehittyneet ja taloudellinen tilanne on vakaampi.

TPS Jalkapallo

@TPSjalkapallo
⚫️⚪️ Mika Laurikainen valittiin TPS jalkapallon urheilujohtajaksi.

Tiedote: fc.tps.fi/fi/uutiset/mik…

#FCTPS #Veikkausliiga #Turku #TKOMV