Veikkausliiga huipentuu: Mestari on selvä, mutta häntäpäässä valtavat panokset – näistä asioista pelataan

© Kuva: Juha Tamminen

Veikkausliigan kausi 2020 päättyy tänään, kun runkosarjan viimeinen kierros pelataan kello 18.30. HJK on varmuudella mestari, mutta panoksia silti riittää viimeisellä ottelukierroksella. Päätöskierros näkyy myös ilmaiselta JIM-kanavalta televisiosta.

Isoimmat panokset ovat sarjan häntäpäässä. Päätöskierroksen ehkä merkityksellisin ottelu pelataan Turussa, jossa TPS isännöi KuPS:aa. TPS tarvitsee ottelusta voiton, jotta se voi säilyä suoraan sarjassa. Samaan aikaan Haka pelaa IFK Mariehamnia vastaan Valkeakoskella. Hakan käsissä onkin pitkälti toisen sarjanousijan kohtalo. IFK Mariehamn varmistaa sarjapaikan voitolla. Muissa tuloksissa katseet siirtyvät Turkuun.

TPS:n on siis pakko voittaa omassa ottelussaan sarjan toisena majaileva KuPS. Voitto nostaisi Palloseuran 21 pisteeseen, ja jos IFK Mariehamn häviää, nousisi TPS suoran säilyjän paikalle IFK:n joutuessa karsimaan sarjapaikasta Ykkösen toiseksi sijoittuvaa joukkuetta vastaan. Myös Ykkösen nousija voi ratketa tänään, keskiviikkona, mikäli KTP ei voita omassa ottelussaan Vaasan Palloseuraa. Ykkösen toisesta sijasta taistelee myös FF Jaro.

Jos IFK pelaa Hakan kanssa tasapelin, sarjapaikka ratkeaa maalierolla. Ennen päätöskierrosta IFK Mariehamnin maaliero on 28−43 ja TPS:n vastaava on 20−37. TPS tarvitsee siis vähintään kolmen maalin voiton noustakseen IFK:n ohi, koska sijoitus ratkeaa tehtyjen maalien mukaan maalieron ollessa tasan.

Mikäli IFK voittaa Hakan, nousee se Hakan ohi sijalle yhdeksän.

KuPS:n kuntokäyrä osoittaa vahvasti alaspäin, sillä se on hävinnyt kolme viimeistä otteluaan. Siitä huolimatta myös kuopiolaisilla on panosta ottelussa. KuPS voi voitolla varmistaa sarjan kakkossijan ja hopeamitalit. KuPS:n ohi voi vielä nousta Inter, joka kohtaa päätöskierroksella Helsingissä mestaruuden jo varmistaneen HJK:n.

Neljäntenä on tällä hetkellä FC Honka, joka kohtaa viidentenä majailevan Ilveksen Tampereella. Honka voi nousta vielä sijalla ylöspäin sarjataulukossa, mutta se vaatii todella suotuisia tuloksia muualta.

HJK on siis varmistanut mestaruuden ja paikan ensi kauden Mestarien liigan karsintoihin. Toiseksi sijoittuu joko KuPS tai Inter, ja toinen sija tuo paikan Euroopan konferenssiliigan karsintoihin. Myös Kolmas ja neljäs sija tuovat paikan Euroopan konferenssiliigan karsintoihin.

Yksi konferenssiliigan karsintapaikka oli alunperin suunnattu Suomen Cupin voittajalle, mutta koska HJK vei cupin nimiinsä, karsintapaikka menee sarjassa neljänneksi sijoittuneelle joukkueelle.

Keskikastissa FC Lahti, SJK ja HIFK pelaavat sijoituksista kuusi, seitsemän ja kahdeksan. Lahti ja HIFK kohtaavat päätöskierroksella toisensa, joten kuudes sija ratkeaa kyseisessä ottelussa. SJK voi enintään nousta yhdellä sijalla, jos se voittaa päätösottelussaan sarjasta putoavan RoPS:n, ja HIFK häviää Lahdelle.

Päätöskierroksella nähdään myös ainakin kahden upean pelaajauran päätös, kun viimeistä otteluaan pelaavat KuPS:n keskikenttäpelaaja Ville Saxman sekä TPS:n hyökkääjä Mika Ääritalo.


TALLETA TÄNÄÄN 10€ JA SAAT 60€ PELIRAHAA!

1. Avaa pelitili Nordicbetille
2. Aktivoi bonus ja talleta 10€
3. Tilillesi lisätään 50€ ja voit hakea voittoja yhteensä 60 eurolla

K18 | S & E voimassa | Pelaa vastuullisesti – Peluuri.fi | BML Group Ltd. on MGA:n lisensoima MGA/CRP/108/2004