Veikkausliigan karsintapäivät selvillä

© Kuva: Juha Tamminen

Veikkausliigan karsintaottelut pelataan ensi viikon keskiviikkona (11.11.) ja lauantaina (14.11.), kertoo Palloliitto tiedotteessaan.

Karsinnassa kohtaavat Veikkausliigassa viimeistä edelliseksi jäänyt Turun Palloseura ja Ykkösessä toiseksi tuleva joukkue, eli AC Oulu, KTP tai FF Jaro.

Ykkösen viimeiset ottelut pelataan ensi sunnuntaina, kun AC Oulu isännöi Mikkelin Palloilijoita ja Jaro KTP:tä. AC Oululla on viikonloppuun lähdettäessä 47 pistettä, KTP:llä 44 ja Jarolla 41. Ykkösen voittaja nousee suoraan Veikkausliigaan.

Liigakarsinta aloitetaan Ykkösessä toiseksi sijoittuvan joukkueen kotiottelulla ja toinen osaottelu pelataan TPS:n kotikentällä. Voittaja ratkaistaan ns. eurocup-säännöin kahden ottelun yhteistuloksella. Jos joukkueet tekevät yhtä paljon maaleja kahdessa osaottelussa, voittaja on se, joka on tehnyt enemmän vierasmaaleja. Mikäli vierasmaalitkin ovat samat, pelataan heti toisen osaottelun päätteeksi jatko-ottelu, jonka pituus on 2 x 15 minuuttia.

Voittaja on jatko-ottelussa enemmän maaleja tehnyt joukkue. Mikäli joukkueet tekevät jatko-ottelussa saman määrän maaleja, niin vierasmaalisääntö astuu voimaan ja vierasjoukkue voittaa. Jos kumpikaan joukkue ei tee maaleja jatko-ottelussa, niin suoritetaan rangaistuspotkukilpailu.

Varapäivinä liigakarsinnan otteluille ovat torstai 12.11. ja maanantai 16.11., mikäli otteluita joudutaan siirtämään olosuhteiden takia.

Mikäli ensimmäinen ottelu joudutaan siirtämään joukkueelle asetetun ehdottoman karanteeniin liittyen Covid-19 pandemiaan, määritellään uudet pelipäivät mahdollisimman pian, kun Palloliitto saa tiedoksi viranomaispäätöksen ja siinä määritellyn karanteeniajan.

Mikäli ensimmäistä ottelua ei saada pelattua 25.11. mennessä, Palloliitto antaa sen hetkinen koronatilanne huomioiden tarkemmat määräykset otteluiden pelaamisesta eri skenaarioissa 13.12. mennessä.