16 kautta, joiden aikana toistaiseksi 660 ottelua ja sata tehtyä maalia. Vaikka 34-vuotias Sergio Ramos onkin Sevillan kasvatti, on hän eittämättä aito Real Madridin ikoni ja yksi seuran kaikkien aikojen parhaista pelaajista. Monet nostavat Ramosin myös yhdeksi maailman kaikkien aikojen parhaista toppareista, eikä perusteetta. Ramosin voitontahto on omaa luokkaansa ja hän on myös puolustajaksi poikkeuksellisen maaliahne.

Nyt espanjalaislehti AS kuitenkin spekuloi, mahtaako Ramosin aika Madridissa olla tulossa tiensä päähän. Hänen sopimuksensa kattaa enää vain kauden 2020-2021, eikä jatkosopimusneuvotteluja ole saatu maaliin. Näillä näkymin Ramos saa neuvotella vuodenvaihteesta lähtien vapaasti muiden seurojen kanssa, ja yksi tällainen on AS:n mukaan jo valmiina jonossa: Ligue 1 -jätti Paris Saint-Germain.

Pelaajaa lähellä olevien lähteiden mukaan Real Madrid ei ole valmis tarjoamaan Ramosille yli yhtä kautta pidempää jatkopahvia, seuran kirjoittamattomaan sääntöön perustuen. Tavallisesti Madrid ei ole tarjonnut yli vuoden jatkoa yli 30-vuotiaille pelaajille, joskin Cristiano Ronaldon kanssa tehtiin poikkeus, kun hänelle annettiin kolmen vuoden jatkopahvi 31-vuotiaana.

Real Madrid tarjoaa Ramosille tiettävästi 1+1-vuotista sopimusta, jonka toinen vuosi riippuu luonnollisesti muun muassa loukkaantumisista. Ramos puolestaan on tehnyt seuralle selväksi, että hän ansaitsee mielestään suoran, vähintään kaksivuotisen jatkosopimuksen. Näin ollen Ramos saisi pelata myös uudistetulla Santiago Bernabéulla, jonka remontti valmistuu kesällä 2022.

Seura ei aio myöskään tulla palkkavaatimuksissa vastaan, sillä se ei halua liikuttaa liikaa seuran palkkahierarkiaa, myös koronakriisistä johtuen. Niinpä PSG näkee tilaisuutensa tulleen, ja on valmis tarjoamaan Ramosille suoraa kolmevuotista sopimusta, johon sisältyisi jokaiselta sopimusvuodelta muhkea 20 miljoonan euron nettopalkka. Lisäksi Ramos saisi tuntuvan allekirjoitusbonuksen, jos hän siirtyy seuraan vapailla papereilla kesäkuussa 2021.

Virallisesti tarjous tehdään vasta tammikuun 1. päivän jälkeen, jottei PSG joudu lakiteknisiin vaikeuksiin. Näin ollen Real Madridilla on vielä ainakin puolitoista kuukautta aikaa toimia. Ramos on ilmoittanut seuralle haluavansa jatkaa Madridissa, jos hän saa seuralta kaksivuotisen jatkokontrahdin nykyisellä 12 miljoonan euron nettovuosipalkallaan.

[readmore from=Ramos-Sergio]

Sergio Ramos oli viikonloppuna tapetilla siksikin, että hänestä tuli kaikkien aikojen eniten miesten A-maaotteluita pelannut eurooppalaisjalkapalloilija. Ramos voinee ottaa ME:nkin haltuun ensi kesän EM-kisoissa, sillä maailmantilaston ykköspaikkaa pitää 184 A-maaottelua pelannut Egyptin Ahmed Hassan.

Ramosin juhlaottelu oli sikäli erikoinen, että hän missasi ottelussa peräti kaksi rangaistuspotkua. Puolustaja on tunnettu yhtenä maailman viime vuosien parhaista rankkarien ampujista – erityisesti tuttuun panenkaansa – turvautuen, mutta 25 onnistuneen rankkarin putki meni poikki, kun Sveitsin Yann Sommer torjui molemmat Ramosin yritykset.