AS: Real Madridin seurajohdolla yhä täysi luotto Zinédine Zidaneen – ”En aio erota”

© Kuva: Getty Images

Real Madridin hallitus pitää keskiviikkona kokouksen, mutta valmentajavaihdos ei ole seurapomojen asialistalla, kertoo AS.

Ranskalaisluotsi Zinédine Zidane toi viime keväänä La Ligan mestaruuden Madridiin muutaman vuoden jälkeen, mutta kuluva kausi on alkanut hänen komennossaan alavireisesti. Varsinkin viime viikkoina on sujunut heikosti; Madrid on voittanut viidestä edellisestä ottelustaan vain yhden.

Tiistaina Madrid pelasi Mestarien liigassa yhden kauden huonoimmista otteluistaan, kun se hävisi Šah’tar Donetskille 0-2 ja putosi lohkossaan kolmanneksi ennen viimeistä kierrosta. Madrid on viimeksi jäänyt Mestarien liigan pudotuspelien ulkopuolelle kaudella 1996-97, jolloin se ei ollut kilpailussa ollenkaan mukana.

Lohkon tilanne on yhä täysin auki, mutta spekulaatiot Zidanen tulevaisuudesta alkoivat heti päätösvihellyksen jälkeen. Los Blancosin peli ei ole vakuuttanut myöskään La Ligassa, vaikka madridilaiset ovatkin Espanjan pääsarjassa neljän parhaan sakissa.

AS:n sisäpiirilähteen mukaan valmentajan vaihtaminen ei ole edes käynyt Real Madridin johtoportaan mielessä. Seurahallituksen mielestä ranskalaisluotsin arvostelijat eivät ole ottaneet huomioon sitä, että Madrid on kärsinyt viime aikoina useista avainpelaajien loukkaantumisista ja koronavirustapauksista.

Tiistain tappion jälkeen Zidanelta kysyttiin, aikooko hän itse vetäytyä sivuun.

– Ei, en aio erota. Me jatkamme eteenpäin, vastasi ranskalaisvalmentaja.

– Meillä on ollut vaikeita hetkiä ja niitä on väistämättä myös tulevaisuudessa. Meillä on huono tulosputki meneillään, sitä ei voi pakoilla. Mutta meidän on jatkettava.

– Aion antaa kaikkeni, kuten aina teen.

Omalla pelaajaurallaankin Real Madridia edustanut Zidane valmensi joukkuetta ensimmäistä kertaa vuosina 2016-2018 ja voitti tuolloin muun muassa kertaalleen La Ligan ja kolmesti Mestarien liigan, minkä jälkeen hän jätti seuran omasta tahdostaan. Zidane palasi Madridin päävalmentajaksi maaliskuussa 2019.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.