FIFA-pomo Gianni Infantino kiisti VAR:n pilaavan jalkapallon: ”Ei sitä pakko ole käyttää”

© Kuva: Getty Images

Parin vuoden ajan kansainvälisessä jalkapalloilussa näkyvästi esillä ollut ja mielipiteitä jakava VAR-videotuomarijärjestelmä joutui viime viikolla jälleen kritiikin kohteeksi, kun Valioliigan tähtipelaajat Jack Grealish (Aston Villa) ja James Milner (Liverpool) esittivät videotuomaroinnista vastalauseensa. Grealish sanoi VAR:n ”pilaavan lajin”, ja Milner kritisoi järjestelmää Twitterissä näin:

– On itsestäänselvää, että meidän pitää käydä vakavaa keskustelua VAR:sta. Olen varma, etten ole ainoa, joka kokee, että ihmiset ovat menettämässä rakkauttaan lajia kohtaan nykytilassaan.

Kansainvälisen jalkapalloliiton FIFA:n puheenjohtaja Gianni Infantino puolusti VAR-järjestelmää FIFA:n neuvoston perjantaisessa kokouksessa vedoten muun muassa vasta suhteellisen vähäisiin käyttökokemuksiin.

– Meidän täytyy muistaa, että VAR otettiin käyttöön ensi kerran vasta kaksi vuotta sitten, ei 20 vuotta sitten. VAR auttaa jalkapalloa, eikä taatusti vahingoita sitä, Infantino totesi.

Infantino korostaa, että VAR ei ole vielä ”valmis tuote”, vaan sen käytössä voi olla vielä kehitettävää.

– Meidän ei pidä sekoittaa VAR:ia ja kenties joskus tehtäviä vääriä päätöksiä, jotka johtuvat siitä, että VAR:ia käytetään väärin. Se voi johtua joskus siitä, että VAR:in käyttäjiltä puuttuu kokemusta.

– Ei unohdeta, että tämä on tuomareille aidosti iso muutos, sillä he eivät varttuneet VAR:in kanssa.

Infantino lisää myös, ettei FIFA velvoita mitään kansallista liittoa tai sarjaa VAR:in käyttöön.

– VAR on apuväline, mutta ei se velvoita mihinkään. Heidän, jotka eivät halua käyttää sitä, ei ole pakko käyttää sitä.

Lähde: Goal