Helsingin IFK on ollut viimeisen viikon aikana tiuhaan otsikoissa. IFK:n taustoissa tapahtuu, mikä ei voi olla vaikuttamatta myös pelaajistoon. Viime kaudella isossa roolissa pelannut Sakari Mattila kommentoi lyhyesti seuran sekavaa tilannetta Floppitaulu-sivustolle.

HIFK odottaa tällä hetkellä sitä, saako se liigalisenssin ensi kaudeksi. Sen lisäksi IFK:n pomoportaan suomalaisosasto pyrkii erottamaan seuran kiinalaisen Lucas Chang Jinin alaisuudesta ja siirtämään liigaseuran toiminnan HIFK Fotboll Ab:lta yhdistykselle. Palloliitto ei myöntänyt lupaa siirrolle ennenaikaisesti, mutta siirto tapahtuu ensi maaliskuussa, kun määräaika tulee umpeen.

Changin ja HIFK:n suomalaisjohdon välistä riitaa saatetaan vielä puida oikeudessa, joten pelkkä kilpailutoiminnan siirto Ab:lta yhdistykselle ei vielä välttämättä ole mikään lopullinen raktaisu.

HIFK:lla on tällä hetkellä seuran nettisivujen mukaan neljä pelaajasopimusta. Sopimuksen ovat allekirjoittaneet Mattila, Moshtagh Yaghoubi, Erikson Carlos (Tiquinho) sekä Macario Hing-Glover. Lisää sopimuksia on luultavasti luvassa heti, mikäli liigalisenssi irtoaa. Tällä hetkellä seuran tilanne on kuitenkin huolestuttava.

Mattila tuli viime kaudeksi takaisin Suomeen pelattuaan pitkään ulkomailla. Mattila allekirjoitti saman tien kolmen vuoden sopimuksen IFK:n kanssa.

[readmore from=hifk]

– HIFK oli prosessi, mitä en ajatellut, että minun uralla enää tulee. Meillä oli ajatuksena perheenä rakentaa elämä Norjaan. Alussa oli kipuilua siitä, kuinka koko perhe saadaan Suomeen mukaan. Ajateltiin, että pidempi sopimus tässä vaiheessa uraa antaa vakautta perheeseen ja minulle aikaa päästä huippukuntoon, Mattila kertoi Floppitaulu-sivuston pitkässä haastattelussa.

Nyt moni asia on hyvin epävarmaa myös Mattilan kannalta. Asiat selkeytyvät ensi viikolla, kun Palloliiton on määrä tiedottaa liigalisensseistä. Mattila myönsi, että tällä hetkellä tilanne joukkueessa vaikuttaa kaikkea muulta kuin selvältä.

Ihan rehellisesti sanottuna minulla on aika huolestunut olo tulevaisuuden suhteen. Meillä on tällä hetkellä seurassa kaksi pelaajaa, jotka pystyvät pelaamaan jalkapalloa: minä ja Moshtagh Yaghoubi. Lisäksi meiltä puuttuu valmentaja sekä lisenssi. Kovasti meille lupaillaan, että kaikki on hyvin, mutta mikään ei ole varmaa ennen kuin saadaan päätöksiä, Mattila totesi.

LUE MYÖS: