HIFK tiedotti muutoksista omistuspohjassaan – sarjapaikan kohtalo ratkeaa joulukuussa

© Kuva: Juha Tamminen

HIFK julkaisi keskiviikkona tiedotteen, jossa seura kertoi, ettei neuvottelut pääomistajan Lucas Jin Changin kanssa tuottaneet tulosta.

Jin jää HIFK Fotboll Ab -nimisen osakeyhtiön suuromistajaksi, mutta kyseisellä yhtiöllä ei ole ensi kaudeksi sarjapaikkaa tai pelaajia.

Sen sijaan HIFK Soccer rf hakee pääsarjapaikan siirtämistä yhdistyksen nimiin, jolloin HIFK voisi pelata normaalisti ensi kaudella Veikkausliigassa. Palloliitto päättää asiasta kokouksessaan 14. joulukuuta.

Seuran julkaiseman tiedotteen mukaan HIFK:lla on tarvittava rahoitus lisenssin saamiseen, vaikka omistajapohjassa tapahtuu muutoksia.

HIFK:n omistajuustilanne on puhuttanut jo pitkään.

Jin ilmoitti HIFK:lle, ettei ole enää valmis rahoittamaan seuran toimintaa yhtä merkittävästi kuin aiemmin ja halusi neuvotella osapuolten väliseen sopimukseen uudet ehdot. HIFK ei suostunut siihen, ja osapuolet ovat neuvotelleet siitä lähtien ehdoista, joilla Jin voisi poistua pääomistajan paikalta.

Jin halusi lisätä omistamansa Vejlen ja HIFK:n välistä yhteistyötä, joka olisi merkinnyt sitä, että HIFK olisi ollut entistä riippuvaisempi tanskalaisseurasta ja toiminut käytännössä entistä vahvemmin sen farmiseurana. HIFK ei suostunut Jinin vaatimukseen.

HIFK sijoittui viime kaudella Veikkausliigassa kahdeksanneksi.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.