Gianluigi Buffon ylsi mielettömään saavutukseen Mestarien liigassa – vielä yksi suuri ennätys kiikarissa

© Kuva: Getty Images

Gianluigi Buffon oli yksi juhlituista sankareista, kun Juventus kaatoi Barcelonan Mestarien liigan lohkovaiheen viimeisessä ottelussa Camp Noulla maalein 3-0.

Lionel Messi laukoi ottelussa peräti 11 kertaa, joista seitsemän maalia kohti. Niin vain Buffon nollasi Messin kerta toisensa jälkeen.

Buffonille nollapeli oli yksi monista, mutta tässä nollapelissä oli jotain erityistä. 42-vuotias italialainen on nimittäin nyt pitänyt maalinsa puhtaana Mestarien liigassa peräti neljällä eri vuosikymmenellä. Kukaan muu ei ole pystynyt samaan.

Artikkeli jatkuu twiitin jälkeen.

Buffon on urallaan tehnyt lukuisia ykkösluokan ennätyksiä. Hän on voittanut Italian mestaruuden kymmenen kertaa, mihin ei ole kukaan muu pystynyt. Buffon on myös kärjessä Serie A:n kaikkien aikojen ottelutilastossa 652 ottelun saldollaan.

Yksi merkittävä ennätys on kuitenkin vielä saavuttamatta. Juventuksen kaikkien aikojen ottelutilastoa johtaa Buffonin sijaan Alessandro Del Piero, joka edusti Vanhaa Rouvaa kaiken kaikkiaan 705 ottelussa. Buffonin saldo on 675 ottelua.

Voi olla, ettei Buffon tässä tilastossa koskaan ykköspaikkaa nappaakaan, sillä 42-vuotias konkari on tätä nykyä joukkueensa kakkosvahti. Buffon on tällä kaudella pelannut vain neljä ottelua, joista kolme Serie A:ssa.