Perinteikäs ja maineikas Schalke 04 pelasi sunnuntaina Bundesliigassa jo 26. perättäisen voitottoman ottelunsa. Tällä kertaa sarjajumboa kuritti Bayer Leverkusen, joka haki pisteet Gelsenkirchenistä maalein 0-3.

Ottelun molemmissa joukkueissa nähtiin suomalaisväriä, sillä Schalken avauskokoonpanossa pelasi nuori suomalaistoppari Malick Thiaw, 19, ja Leverkusenin maalia vartioi tuttuun tapaan Lukas Hradecky. Molemmat olivat pelissä myös näkyvästi esillä, mutta valitettavasti vain Hradecky varsinaisesti hyvässä.

Ottelun avausmaali, ja samalla voittomaali merkittiin Thiawin nimiin. Leverkusen sai kulmapotkun 10. peliminuutilla, ja Thiaw ohjasi pallon epäonnisesti olkapäällä omaan verkkoon. Hänen selkäänsä painoi voimakkaasti Itävallan maajoukkuetoppari Aleksandar Dragovic, mutta tuomari ei Thiawin aneluista huolimatta tilanteesta hyökkääjän rikettä viheltänyt.

Sportsnet

@Sportsnet
Oof. 🙈

Malick Thiaw with a header into his own goal to give @bayer04_en the lead.

Catch all the @Bundesliga_EN action on SN + SN NOW. ⚽️

Thiawilla ei ollut muutenkaan paras päivänsä, ja miesvartioinnissa oli vaikeuksia muissakin tilanteissa. Erityisesti juuri Dragovic piti Thiawia erittäin kovilla.

Kahden maalin johtoon Leverkusen siirtyi Julian Baumgartlingerin hienolla puskumaalilla 67. peliminuutilla. Neljä minuuttia myöhemmin Schalke sai rangaistuspotkusta tilaisuuden kaventaa, mutta silloin esiin astui Lukas Hradecky. Suomalaisvahti torjui hienosti Steven Skrzybksin maata viistäneen rangaistuspotkun ja ehti vielä hienosti paluupallopuskunkin tielle. Tuplatorjunta vesitti Schalken toiveet mukaan peliin pääsystä.

Bayer 04 Leverkusen

@bayer04fussball

Bayer 04 Leverkusen

@bayer04fussball
71.

Richtige Ecke. Lukas hält! 💪

#S04B04 0:2 | #Werkself | #Bundesliga
Gar nicht so schlecht geschossen. Aber kein Problem für @HradeckyLukas, der die Pille aus der linken Ecke fischt und auch den Nachschuss pariert. #LukasTheWall 🕷

#S04B04 0:2 | #Werkself | #Bundesliga

Bundesliga English

@Bundesliga_EN
Lukas Hradecky is the hero for Leverkusen, saving a Schalke penalty before stopping the rebound too 💪

#S04B04 0-2

78. minuutilla Patrik Schick osui vielä kerran, ja viimeisteli Leverkusenille 3-0-voiton. Voitto oli erittäin ansaittu, sillä Werkself oli ottelussa huomattavasti terävämpi alusta loppuun. Maalintekoyritykset tilastoitiin Leverkusenin eduksi 25-13, ja laukaukset kohti maalia 9-4. Jos pelasi Hradecky jälleen erinomaisen ottelun, niin myös virkaveli Michael Langer otti monta hyvää torjuntaa, pitäen Schalken tappioluvut jossain määrin siedettävinä.

Lukas Hradeckylle nollapeli oli jo Bundesliigan kauden neljäs. Hän johtaa sillä sarjan nollapelitilastoa kymmenen kierroksen jälkeen. Sarjassa toisena oleva Leverkusen ei ole hävinnyt sarjassa vielä otteluakaan, ja on vain pisteen perässä Bayern Müncheniä.

Schalke on enää viiden ottelun päässä Bundesliigan historian kaikkien aikojen pisimmästä voitottomien pelien putkesta (lue lisää).