Juha Malinen jatkaa Pikkuhuuhkajien peräsimessä – allekirjoitti uuden sopimuksen: ”Tasapaino U21- ja A-maajoukkueen välillä on ollut toivotunlaista”

© Kuva: Juha Tamminen

Palloliitto tiedotti keskiviikkona tehneensä jatkosopimuksen Pikkuhuuhkajien päävalmentajan Juha Malisen kanssa.

Suomen alle 21-vuotiaiden maajoukkuetta valmentavan Malisen tuore jatkosopimus kestää vuoden 2022 loppuun saakka. Malinen saapui Pikkuhuuhkajien peräsimeen syksyllä 2017.

62-vuotias oululaisvalmentaja luotsasi Pikkuhuuhkajia kesän 2018 alle 21-vuotiaiden EM-lopputurnauksessa.

Palloliiton urheilutoimenjohtajan Hannu Tihisen mukaan yksi jatkosopimukseen johtaneista syistä oli toimiva yhteistyö Markku Kanervan luotsaaman A-maajoukkueen kanssa.

– Rohkeus heittäytyä haastaviin tilanteisiin ja keskusteluihin yhteisen toiminnan kehittämiseksi sekä toimiva yhteistyö A-maajoukkueen päävalmentajan Markku Kanervan kanssa ovat tärkeä perusta sopimuksen jatkamiselle, Tihinen summasi tiedotteessa.

– Tasapaino U21- ja A-maajoukkueen välillä on ollut toivotunlaista ja se on yksi tärkeä asia, jota emme halunneet rikkoa. Keskustelimme asiasta myös ”Riven” (Kanerva) kanssa.

Malinen on luonnollisesti tyytyväinen allekirjoitettuaan jatkosopimuksen. Luotsi kertoi myös mielipiteensä hiljattain päättyneistä EM-karsinnoista. Malisen ryhmä sijoittui karsintalohkossaan neljänneksi.

– Tanska voitti lohkon ja me hävisimme heille molemmissa otteluissa maalilla. Ne olivat meiltä pelillisesti hyviä esityksiä. Kokonaisuutena olisimme voineet karsinnoissa käyttää maalipaikkamme paremmin, emmekä olleet tarpeeksi tehokkaita erikoistilanteissa.

– Puolustuksessa meille tuli liian helppoja maaleja. Ei paljon, mutta ratkaisevia. Puolustuksessa pelaajien vaihtuvuus oli isoa.

Lähde: Palloliitto


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.