Lähde: Kisaisäntä Qatar lisätään Euroopan MM-karsintalohkoon – tästä on kyse

© Kuva: Getty Images

Qatar osallistuu vuoden 2022 jalkapallon MM-kisojen karsintoihin, uutisoi The Independent. Englantilaislehden mukaan kisojen isäntämaa lisätään yhteen UEFA:n viiden maan karsintalohkoista, todennäköisesti lohko A:han.

Ideana on tasoittaa lohkoja ja antaa Qatarille tilaisuus valmistautua MM-kisoihin puolikilpailullisten otteluiden kautta. Koska Qatar on jo varmistanut paikkansa lopputurnauksessa kisojen isäntämaana, ei sen otteluissa ole todennäköisesti pisteitä jaossa.

Independentin mukaan Qatar tullaan todennäköisesti sijoittamaan UEFA:n karsintalohko A:han. Maanantai-iltana kyseiseen lohkoon arvottiin Portugali, Irlanti, Luxemburg, Serbia ja Azerbaidzan.

Artikkeli jatkuu upotuksen jälkeen.

Neuvottelut AFC:n ja FIFA:n välillä ovat kuitenkin yhä kesken, joten on mahdollista, että Qatar pelaisi lämmittelyottelunsa myös jossain toisessa viiden maan lohkossa. Suomi arvottiin maanantaina lohkoon Ranskan, Ukrainan, Bosnia-Hertsegovinan ja Kazakstanin kanssa.

Kyseessä ei ole ensimmäinen kerta, kun Qatar on liikkunut konfederaatioiden välillä pelatakseen otteluita Aasian ulkopuolella. Vuonna 2019 maa osallistui kesän Copa America -turnaukseen ja on saamassa kutsun takaisin myös vuonna 2021.

Kaikki MM-karsintojen kilpailullisten otteluiden ja Qatarin puolikilpailullisten lämmittelyotteluiden ajankohdat tullaan vahvistamaan UEFA:n toimesta tiistaina.

LUE MYÖS:

KUPSILLA KUUMAT PAIKAT KOTONA – MARKKINA ON SEKAISIN KUIN SEINÄKELLO!