Qatar osallistuu vuoden 2022 jalkapallon MM-kisojen karsintoihin, uutisoi The Independent. Englantilaislehden mukaan kisojen isäntämaa lisätään yhteen UEFA:n viiden maan karsintalohkoista, todennäköisesti lohko A:han.

Ideana on tasoittaa lohkoja ja antaa Qatarille tilaisuus valmistautua MM-kisoihin puolikilpailullisten otteluiden kautta. Koska Qatar on jo varmistanut paikkansa lopputurnauksessa kisojen isäntämaana, ei sen otteluissa ole todennäköisesti pisteitä jaossa.

Independentin mukaan Qatar tullaan todennäköisesti sijoittamaan UEFA:n karsintalohko A:han. Maanantai-iltana kyseiseen lohkoon arvottiin Portugali, Irlanti, Luxemburg, Serbia ja Azerbaidzan.

Artikkeli jatkuu upotuksen jälkeen.

Miguel Delaney

@MiguelDelaney
EXCLUSIVE: Qatar to be involved in a Uefa qualifying group to ready themselves for 2022.

One of the five-team groups to balance out, with Ireland's seen as most likely

independent.co.uk/sport/football…
independent.co.uk

Qatar to join European qualifying for 2022 World Cup

Exclusive: Qatar will be placed in Group A - featuring Republic of Ireland, Portugal, Luxembourg, Serbia and Azerbaijan.

Neuvottelut AFC:n ja FIFA:n välillä ovat kuitenkin yhä kesken, joten on mahdollista, että Qatar pelaisi lämmittelyottelunsa myös jossain toisessa viiden maan lohkossa. Suomi arvottiin maanantaina lohkoon Ranskan, Ukrainan, Bosnia-Hertsegovinan ja Kazakstanin kanssa.

[readmore from=Huuhkajat]

Kyseessä ei ole ensimmäinen kerta, kun Qatar on liikkunut konfederaatioiden välillä pelatakseen otteluita Aasian ulkopuolella. Vuonna 2019 maa osallistui kesän Copa America -turnaukseen ja on saamassa kutsun takaisin myös vuonna 2021.

Kaikki MM-karsintojen kilpailullisten otteluiden ja Qatarin puolikilpailullisten lämmittelyotteluiden ajankohdat tullaan vahvistamaan UEFA:n toimesta tiistaina.

LUE MYÖS: