Vuoden vaihtumiseen on aikaa enää puolisen vuorokautta. Koronavuotta 2020 ei varmasti monen tule ikävä, ja moni odottaakin toiveikkaana jo uutta, parempaa huomista.

Jalkapallossa vuoden vaihtuminen merkitsee tietysti myös siirtoikkunan aukeamista. Pelaajien ei uskota tammikuun siirtoikkunassa ihan totuttuun malliin liikkuvan koronakriisin vuoksi, mutta joitain kiinnostavia siirtoja varmasti nähdään.

Oma lukunsa ovat sitten myös pelaajat, joiden voimassaoleva sopimus umpeutuu 30.6.2021. He nimittäin saavat huomisesta alkaen neuvotella vapaasti uuden seuran kanssa, ja tehdä jo vaikka ensi kaudelle sopimuksen vanhan seuran suostumusta kysymättä. Tänä vuonna tällaisten pelaajien lista on myös harvinaisen kova ja nimekäs.

Listan itseoikeutettu ykkösnimi on tietysti Barcelonan 33-vuotias megatähti Lionel Messi. Messi jätti jo elokuussa Barcelonalle siirtopyynnön, mutta jäi kuitenkin vielä täksi kaudeksi seuraan. Jatkosopimusta hän ei kuitenkaan ole seuran kanssa tehnyt, eikä myöskään suunnitelmiaan paljastanut. 20 vuotta Barcelonassa pelannutta Messiä on viety huhuissa PSG:hen, Manchester Cityyn ja MLS:ään, ja periaatteessa hän voi panna nimensä paperiin ihan koska tahansa. Tämän kauden Messi pelannee silti loppuun joka tapauksessa Barcelonassa.

Jos on vapaata riistaa ehdoton Barcelona-ikoni, niin samaa voi sanoa myös Real Madridista. Myös Realin kapteenin Sergio Ramosin sopimus nimittäin umpeutuu tulevana kesänä. Myös Ramosin kohdalla kesäistä maisemanvaihtoa pidetään hyvin mahdollisena, sillä ainakin PSG:n on huhuttu tarjoavan topparille paljon Real Madridia parempaa palkkaa.

Real Madridin pelaajista myös Luka Modricin ja Lucas Vázquezin sopimuksia on enää puoli vuotta jäljellä, joten joukkue saattaa joutua luopumaan useammastakin pelaajastaan ilman siirtokorvausta. Barcelonalta samassa tilanteessa on 21-vuotias suurlupaus Riqui Puig.

Barcelona voi tosin olla ilmaissiirroissa myös saamapuolella, sillä kahden sen kiikarissa tunnetusti olevan pelaajan sopimuksista käynnistyy viimeinen puolivuotinen. Nämä pelaajat ovat Lyonin hollantilaishyökkääjä Memphis Depay ja Manchester Cityn nuori Éric García. Manchester Cityllä voi olla syytä huoleen sikälikin, että myös 32-vuotiaan Sergio Agüeron sopimus on kesällä katkolla.

Tulikuumaa valuuttaa siirtomarkkinoilla on varmasti myös Bayern Müncheniä jo 11,5 kauden ajan edustanut David Alaba. Bayern luopuu itävaltalaisesta luottomiehestään tämän kauden jälkeen, ja Alaba saa rauhassa kuunnella rahakkaita tarjouksia. Huhut vievät miestä vahvimmin Real Madridiin. Bayernista on poistumassa viimeistään kesällä myös Javi Martínez sekä mahdollisesti Jérôme Boateng. Jos miehistä halutaan siirtokorvaus, pitäisi heidät myydä jo tammikuussa.

Maalivahtimarkkinoilla kuuma nimi on AC Milanin 21-vuotias Gianluigi Donnarumma, jonka sopimus on niin ikään katkolla. Donnarumman kanssa neuvotellaan jatkosta.

Manchester Unitedin pelaajistosta ainakin Edinson Cavanin ja Jesse Lingardin sopimukset jatkuvat enää puoli vuotta. Molempien kohdalla jatkosopimusta pidetään toki edelleen hyvin mahdollisena.

Päivitys juttuun 31.12. kello 15.45. Manchester United ilmoitti torstaina käyttäneensä Lingardin sopimuksen jatko-option, joten Lingard ei enää ole ”vapaata riistaa”.

[readmore from=Siirtouutiset]

Serie A:n tunnetuimmista pelaajista sopimus päättyy kesällä muun muassa AS Roman Henrikh Mkhitarjanilla, AC Milanin Hakan Calhanoglulla ja Napolin Arkadiusz Milikillä. Puolalaista Milikiä viedään huhuissa kiivaasti Atlético Madridiin jo tammikuun aikana.

Elokuun Mestarien liiga -finalisti PSG saattaa joutua luopumaan ilmaiseksi Julian Draxlerista, Ángel di Maríasta ja Juan Bernatista, ellei se sitten kaupittele heitä jo nyt. Jatkosopimus lienee molempien kohdalla epätodennäköinen. Valioliigan mestarijoukkue Liverpoolissa katkolla on puolestaan Georginio Wijnaldumin sopimus.

Lähde: Transfermarkt