Englannin jalkapalloliitto FA on antanut Manchester Unitedin hyökkääjälle Edinson Cavanille kolmen ottelun pelikiellon ja 100 000 punnan sakot.

Cavani, 33, myönsi rikkoneensa FA:n sääntöjä, kun hän marraskuun lopussa kiitti sosiaalisessa mediassa ystäväänsä onnitteluista tekstisaatteella: ”Gracias negrito”. Sanan ”negrito” voi kääntää suomeksi tarkoittamaan ”mustaa” tai ”n**keriä”.

Pelikiellon ja sakkojen lisäksi FA on määrännyt Cavanin osallistumaan kasvotusten aiheeseen liittyvään koulutukseen.

Manchester Unitedin mukaan uruguaylainen Cavani ei ollut tietoinen, että hänen kommenttinsa voidaan tulkita rasistiseksi. Cavani poisti kyseisen kommentin pian sen julkaisun jälkeen ja pahoitteli sitä.

– Vaikka hän aidosti uskoo, että hän vain lähetti hellät kiitokset vastauksena onnitteluviestiin läheiseltä ystävältä, hän päätti olla vastustamatta syytöstä kunnioituksesta ja solidaarisuudesta FA:ta ja jalkapallon rasismin vastaista taistelua kohtaan, kommentoi United tiedotteessaan.

Pelikiellon myötä Cavanilta jää väliin Valioliigan peli Aston Villaa vastaan, liigacupin välierä paikallisvastustaja Manchester Cityä vastaan ja FA Cupin ottelu Watfordia vastaan.

Lokakuussa Manchester Unitediin siirtynyt Cavani on pelannut tällä kaudella 14 ottelua tehden niissä yhteensä neljä maalia ja syöttäen kaksi.