Rakkauden ja tasa-arvon pienimuotoinen voitto: Qatarin MM-kisoissa saa käyttää sateenkaaritunnuksia

© Kuva: Getty Images

Qatarin MM-kisoja 2022 on kritisoitu monesta hyvästä syystä. Valtion lait ovat hyvin konservatiiviset, eikä seksuaalinen kanssakäyminen toisen sukupuolen edustajan kanssa ole maassa sallittua. Stadionien työläisten olojen on raportoitu olleen kurjat, kisoja epäillään lahjuksilla myönnetyiksi ja turnaus joudutaan pelaamaan talvella, koska kesällä olosuhteet ovat liian kuumat jalkapalloiluun.

Ei kuitenkaan niin pahaa, ettei jotain hyvääkin. Kansainvälinen jalkapalloliitto FIFA nimittäin on saanut tahtonsa läpi, ja Qatarissa on MM-turnauksessa hyväksyttyä ilmaista tukea tasa-arvolle. Asiaa kommentoi FIFA:n yhteiskuntavastuun ja koulutuksen päällikkö Joyce Cook liiton sivuilla.

− Sateenkaariliput ja -paidat päästetään stadioneille, se on varma. He ymmärtävät täysin, että se on meidän tahtomme, Cook kertoi.

Qatarin MM-kisaprojektin pääjohtaja Nasser Al-Khater vahvisti tiedon. Hänen mukaansa Qatar on hyvin konservatiivinen mutta vieraanvarainen maa. Al-Khaterin mukaan Qatar aikoo kunnioittaa muiden maiden kulttuuria, ja toivoo, että muut maat tekevät samoin Qatarin kohdalla.

− Mitä tulee sateenkaarilippuihin stadioneilla, niin FIFA:lla on omat sääntönsä. Mitä tahansa sääntöjä onkaan, niin me kunnioitamme niitä, Al-Khater sanoi.

Lähde: ESPN

 

KUPSILLA KUUMAT PAIKAT KOTONA – MARKKINA ON SEKAISIN KUIN SEINÄKELLO!