Tunnettu ja ansioitunut suomalainen jalkapallovalmentaja Jyrki Heliskoski on poissa. Heliskoski nukkui pois maanantaina 28.12. pitkäaikaisen sairauden uuvuttamana. Heliskoski oli kuollessaan 75-vuotias.

Heliskosken kuolemasta kerrotaan Palloliiton kotisivuilla.

Huuhkajat

@Huuhkajat
Huuhkajat kunnioittaa suuren suomalaisen jalkapallolegendan muistoa ja ottaa osaa läheisten suruun. #Huuhkajat #Respect
palloliitto.fi/jalkapallouuti…

Seuratasolla Heliskoski valmensi HJK:ta johdattaen joukkueen kolmeen suomenmestaruuteen, mutta varsinaisesti hänet muistetaan maajoukkuevalmentajan tehtävistä. ”Jyrä” toimi pitkään Palloliitossa valmennuspäällikkönä ja valmensi useita poikien maajoukkueita, U21-maajoukkuetta sekä syksyllä 2005 myös A-maajoukkuetta. Vuosina 2006-2008 hän toimi A-maajoukkueessa Roy Hodgsonin kakkosvalmentajana.

Heliskoski toimi myös ”Vintiöinä” tunnettujen alle 17-vuotiaiden poikien maajoukkueen päävalmentajana Suomessa vuonna 2003 pelatussa MM-lopputurnauksessa. Hänet palkittiin Captain’s Ballilla vuonna 2009.

Myös TV-kommentaattorina tutuksi tullut Heliskoski on myös suomalaisen jalkapalloilun Hall of Famen jäsen. Heliskoski toimi aikoinaan myös käsipallovalmentajana, ja voitti senkin lajin parissa kolme suomenmestaruutta.