Zlatan harkitsi lopettamista, mutta päätti jatkaa muuttaakseen AC Milanin pelaajien mentaliteetin: ”Jotkut ottavat sen hyvin, toisille se ei sovi”

© Kuva: Getty Images

Kun Zlatan Ibrahimovic loukkasi huhtikuussa 2017 polvensa ristisiteet, jotkut epäilivät jo ruotsalaishyökkääjän uran olevan mahdollisesti ohi. Nämä epäilijät ovat kuitenkin saaneet yllättyä paremman kerran. Zlatan taisteli itsensä kuntoon, takaisin Manchester Unitedin pelaavaan kokoonpanoon ja sieltä maaliskuussa 2018 edelleen MLS:n LA Galaxyyn.

MLS:n Zlatan otti haltuun oikein kunnolla. Hän oli molemmilla kausillaan (2018 ja 2019) Galaxyn paras maalintekijä ja paras pelaaja, ja lisäksi hänet valitttiin kumpanakin vuonna sarjan tähdistöön. 56 sarjaottelussa syntyi huimat 52 maalia. Zlatan tuli, näki ja voitti.

Galaxy-kausien jälkeen arvuuteltiin jälleen, olisiko Zlatanin ura tullut päätepisteeseen. Ei ollut, sillä joulukuussa 2019 Zlatan teki puolen kauden sopimuksen vanhan seuransa AC Milanin kanssa. Ensimmäinen kaudenpuolikas toi kymmenen maalia 18 ottelussa, ja ansaitun jatkosopimuksen.

Tällä kaudella Zlatan on ollut vielä hurjemmassa vauhdissa, sillä kymmenen maalin rajapyykki tuli vastaan jo kuuden pelatun pelin jälkeen. 39-vuotias ruotsalainen johtaa Serie A:n maalitilastoa, vaikka on missannut otteluita sekä koronatartunnan että loukkaantumisen vuoksi.

Zlatan myönsi UEFA:n tekemässä haastattelussa harkinneensa lopettamista MLS-kausien jälkeen, mutta päätti kuitenkin jatkaa AC Milanissa. Milan ei ole voittanut Serie A:ta sitten vuoden 2011, mutta johtaa nyt sarjaa. Zlatan sanoikin halunneensa ottaa vastaan haasteen palauttaa seuraan voittavan mentaliteetin.

– Kun palasin Milaniin, minulta kysyttiin ensimmäisenä kysymyksenä aiemmista vanhaan seuraansa palanneista pelaajista, jotka eivät olleet vastanneet huutoon, vaan epäonnistuivat. Mikä on sitten erona minun tapaukseeni? Vastasin yksinkertaisesti, etten ole ikinä menettänyt intohimoani sitä kohtaan, mitä teen, Zlatan totesi.

– Aina, kun menen kentälle, tunnen olevani kuin pikkupoika, joka maistaa karkkia ensimmäisen kerran. Pallo on paras ystäväni, ja haluan olla parhaan ystäväni kanssa koko loppuelämäni ajan.

Zlatan myöntää, ettei jatkopäätös ollut helppo, mutta lopulta hän päätti ottaa haasteen vastaan.

– Elämässä on kyse haasteista. Tunsin tehneeni tarpeeksi ja aloin miettiä, jatkaisinko vielä pelaamista vai en.

– Minulle oli iso haaste palata tänne ja yrittää muuttaa joukkueen mentaliteetti ja saada pelaajat ymmärtämään, mistä Milanissa on kyse. Siitä Milanista, jonka minä tunnen ja jonka maailma tuntee.

Kaikille pelikavereille Zlatanin tsemppaaminen ja kovemmalle tasolle buustaaminen ei ole aina ollut helppoa.

– Kun pelaan, tuon luonteeni ja tietysti osaamiseni kentälle. Annan pelikavereille paljon painetta, jotta saan heistä parhaan irti.

– Jotkut ottavat sen hyvin, toiset vähän huonommin ja jotkut eivät pärjää sen kanssa. Heistä on hankalaa, että on suoriuduttava hyvin silloin kun päätämme, että on suoriuduttava hyvin. Ja minä päätin, että meidän on suoriuduttava hyvin joka päivä. Sitä pelaa siten, miten harjoittelee.

– Annan samat paineet kaikille riippumatta siitä, ovatko he nuoria vai vanhoja. Jokainen on täällä hyvästä syystä: siksi, koska on tarpeeksi hyvä, Zlatan muotoili.

Lähde: Goal


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.