Zlatan muistutti siitä, mistä jalkapallossa on kyse: ”Tämä on uskonto, johon jokainen on tervetullut”

© Kuva: Getty Images

Mestarien liigan alkulohkon kuudennen kierroksen puhutuin tapahtuma oli PSG:n ja Basaksehirin välisen ottelun keskeyttäminen romanialaisen tuomariston jäsenen rasistiseksi tulkitun kommentin takia. Sekä Basaksehirin että PSG:n joukkueet tuohtuivat sanavalinnasta, ja marssivat yhtä jalkaa pukukoppiin vain 14 peliminuutin jälkeen. Ottelu pelattiin loppuun vasta seuraavana päivänä, eri tuomarinelikon jakaessa oikeutta.

Parhaillaan loukkaantumisesta toipuva AC Milanin ruotsalaishyökkääjä Zlatan Ibrahimovic antoi viikonloppuna haastattelun BBC:lle. Siinä hän otti painokkaasti kantaa rasismia vastaan ja totesi jalkapallon kuuluvan kaikille.

– Kyse ei ole vain viime kuukausista, vaan ongelmasta, josta on puhuttu jo pitkään, Zlatan muistutti.

– Luulen, että minun lajini jalkapallo yhdistää ihmisiä kaikkialla maailmassa. Siksi sanonkin, että jalkapallo on uskonto, johon jokainen on tervetullut.

Zlatan vaatii jatkossa tietynlaista ehdottomuutta rasismia vastaan, eikä keskitietä hänen mukaansa ole.

– Kun tällaisia asioita tapahtuu ja puhumme rasismista, luulen, että monet eivät ymmärrä, mistä on kyse. On vuosi 2020. Sillä, mistä olet kotoisin, kuka olet tai minkävärinen olet, ei ole mitään väliä. Viime kädessä me kaikki olemme samanlaisia.

– Jatkossa on tultava joko aitoja seuraamuksia, tai sitten ei tehdä mitään. Mitään keskitietä ei ole, sillä se ei auta mitään. Se on kyllä tai ei, ikoninen kärkimies latasi.

Lähde: Sport


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.