Amatöörijoukkueen yleisöennätys virtuaalisesti murskaksi Tottenhamin tultua kylään – aiemmassa ennätysottelussa vastustaja pelasi paljain jaloin

© Kuva: Getty Images

Maailman vanhimmassa yhtäjaksoisesti edelleen jatkuvassa jalkapallokilpailussa, 140-vuotiaassa FA Cupissa, pelattiin sunnuntaina historiallinen kamppailu. Englannin kahdeksannella sarjatasolla pelaava Marine AFC sai vieraakseen cupin 3. kierroksella Valioliigan kärkiseuroihin lukeutuvan Tottenhamin. Koskaan aiemmin ei cupin 3. kierroksella olleet kohdanneet joukkueet, joiden välinen sarjatasojen ero oli näin suuri.

LUE MYÖS: 140-vuotiaassa cup-kilpailussa edessä historiallinen mittelö – pikkuseuran sankarivahti haki pelitamineissa kassin olutta kiskalta, kun fanit juhlivat voittoa aidan takana

Marine AFC ei harmikseen saanut ottaa stadionilleen kuin kourallisen yleisöä Englannin vaikean koronavirustilanteen vuoksi. Yleisöä oli tiettävästi noin 500 porttien sisäpuolella. Aidan takana ottelua kuitenkin seurasi lukuisia kiinnostuneita katsojia, monet kotipihaltaan käsin.

Marine myi kuitenkin virtuaalisia lippuja peliin pienen seuran tukemiseksi. Menekki olikin huimaa, sillä noin puolitoista tuntia ennen pelin alkua pilettejä kerrottiin myydyn noin 23 000 kappaletta. Oman tukensa oli osoittanut muun muassa Gary Lineker.

(Jos allaoleva twiitti ei näy, voit katsoa sen tästä linkistä.)

Virtuaalisen ennätyksen edessä Marine AFC:n varsinainen ennätys oli paperia. Vanha ennätys, 6 000 katsojaa, oli vuodelta 1949, kun Marine AFC kohtasi harjoitusottelussa Nigerian maajoukkueen. Pieni klippi ottelusta löytyy vähän alempaa.

Erikoista ennätysottelussa oli se, että Nigerian joukkue pelasi ottelussa paljain jaloin. Nigeria voitti pelin 5-2. Marine AFC lahjoitti ottelun lipputulot, 200 puntaa, pelin jälkeen Nigerian jalkapalloliitolle.

(Jos allaoleva twiitti ei näy, voit katsoa sen tästä linkistä.)

Ottelu Marine AFC-Tottenham päättyi numeroihin 0-5. Brasilialaishyökkääjä Carlos Vinicius teki maaleista kolme.

Juttua on päivitetty 10.1. kello 21.35 pelin lopputuloksen varmistuttua.


PÄIVÄN VIHJE: LEICESTER – CHELSEA

Onko hyvävireinen kettulauma Chelsealle liikaa?