Helmarien mahdollisesti ratkaiseva kotiottelu pelataan Helsingissä – ”Olemme saaneet itsemme fantastiseen asemaan”

© Kuva: Juha Tamminen

Helmarit pelasivat itsensä kahdella loppuvuoden voitolla Skotlannista loistaviin asemiin karsinnoissa kesälle 2022 siirrettyyn EM-lopputurnaukseen. Kun kaksi kierrosta on pelaamatta, johtaa Suomi lohkoaan tasapistein Portugalin kanssa.

Suomen kisapaikka voi varmistua 19. helmikuuta, kun vieraaksi saapuu Portugali. Juuri nyt Suomessa on paksut hanget ja kova pakkanen, mutta Palloliitossa toivotaan tietysti, että ottelu pystytään Suomen kamaralla pelaamaan. Alkuperäisen suunnitelman mukaisesti Suomi-Portugali -peli oli määrä pelata Vaasassa, mutta koronapandemian rukattua kalenteria uusiksi, päätettiin siirretty ottelu pelata Helsingissä.

– Teemme kaikkemme, että Bolt Arenalla pystytään pelaamaan. Mielestäni se on ihan mahdollista, Palloliiton pääsihteeri Marco Casagrande totesi Palloliiton etämediatilaisuudessa keskiviikkona.

– Totta kai, jos tulee 20 astetta pakkasta ja lunta järjettömät määrät, joudumme miettimään tilannetta jo ennalta uusiksi. Haluamme pitää kotiedusta kiinni. Toki UEFA loppuviimein päättää, missä ottelun saa pelata.

Se, myydäänkö otteluun pääsylippuja, riippuu luonnollisesti koronavirustilanteesta ja viranomaismääräyksistä. Palloliitto tiedottaa asiasta mahdollisimman pian.

Suomi voi varmistaa ottelussa EM-kisapaikkansa, jos se voittaa Portugalin. Tasapelilläkin mahdollisuudet ovat erinomaiset. Tappiollakaan mahdollisuudet eivät häviä, vaan kisapaikka voidaan hakea neljä päivää myöhemmin Kyprokselta. Vähintään jatkokarsintapaikka on joka tapauksessa varma.

– Olemme saaneet itsemme fantastiseen asemaan näissä karsinnoissa. Olen ylpeä pelaajista, tiimityö on ollut loistavaa. Tuloksemme eivät ole tulleet tuurilla. Ne ovat sekä pelaajien että taustojen kovan työn ansiota, Helmarien päävalmentaja Anna Signeul totesi.

Helmarit on vahvasti esillä myös torstai-iltana järjestettävässä Urheilugaalassa. Signeul on ehdolla Vuoden valmentajaksi, Helmarit Vuoden joukkueeksi ja voitot Skotlannista vuoden sykähdyttävimmäksi urheiluhetkeksi.

Lähde: Palloliiton kotisivut


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.