HIFK virallisti ensi kauden valmentajansa: ”HIFK on nukkuva jättiläinen”

© Kuva: Juha Tamminen

Veikkausliigan HIFK on julkistanut kauden 2021 valmennustiiminsä. Aivan kuten MTV Urheilu viime perjantaina ennakoi, uudeksi päävalmentajaksi palkattiin 34-vuotias espanjalainen Joaquín Gómez.

Gómez on työskennellyt aiemmin Juha Malisen valmennustiimissä Suomen alle 21-vuotiaiden maajoukkueessa, keväästä 2019 lähtien. Viime kaudella hän kuului Jani Honkavaaran esikuntaan SJK:ssa. HIFK:n kanssa Gómez solmi yksivuotisen sopimuksen, johon sisältyy myös optio kaudesta 2022.

– Olen hyvin innoissani tästä tehtävästä HIFK:ssa. Päävalmentajaksi siirtyminen on pitkään ollut tavoitteenani, joten tämä on iso askel minulle. Haluan samalla kiittää entistä seuraani SJK:ta yhteisestä ajastamme sekä ymmärryksestä tässä tilanteessa, Gómez kommentoi uutista HIFK:n kotisivuilla.

– Näen, että HIFK on eräänlainen nukkuva jättiläinen, jonka aiomme herättää ja nostaa sille tasolle, jolla sen kuuluukin olla. Haluamme antaa seuran kannattajille yhteisön ja joukkueen, josta he voivat olla ylpeitä.

Nuoresta iästään huolimatta Gómez on jo ehtinyt valmentaa myös Englannissa Derbyn, Lutonin, Brightonin ja Stoken valmennustiimeissä. Kotimaassaan Espanjassa hän valmensi ennen Seinäjoelle siirtymistään parin kuukauden ajan Cartageñaaa Segunda B:ssä.

– Meillä on HIFK:ssa alkanut kolmen vuoden projekti. Tulemme panostamaan seuran toiminnan tason parantamiseen nykyhetkessä, jotta muutos olisi mahdollista tulevaisuudessa. Jos haluaa muutosta, on myös oltava valmis muuttamaan vanhoja rutiineja ja toimintatapoja.

– Joaquín Gómez on erittäin osaava valmentaja, joka vastaa parhaiten tässä projektissa haettavia asioita. Menemme nyt ideologian, arvojen ja uuden hengen voimalla eteenpäin seurana, urheilutoimenjohtaja Mika Lönnström kertoi valmentajan valintaperusteista.

HIFK julkaisi samalla myös muut kauden 2021 valmennustiiminsä jäsenet:

Joaquín Gómez, päävalmentaja
Miguel Cervera López, valmentaja
Risto-Matti Toivonen, fyysinen valmentaja
Ludovic Thuné, huoltaja
Olli Orvasto, joukkueenjohtaja, vastustajien scouttaus, analyytikko
Joona Haavisto, joukkueenjohtaja


PÄIVÄN VIHJE: LEICESTER – CHELSEA

Onko hyvävireinen kettulauma Chelsealle liikaa?