Euroopan talvisarjojen tammikuun siirtoikkuna on nyt auki. Saksalaislehti Kickerin mukaan Mestarien liigan voittoa puolustava Bayern München tulee siirtoikkunassa reagoimaan, mutta ensisijaisesti pelaajamyyntien merkeissä.

Kicker kertoo, että Bayern saattaa luopua tammikuussa ainakin kahdesta pelaajastaan. Lähtölupa on myönnetty 32-vuotiaalle espanjalaiselle Javi Martínezille, jonka sopimus on päättymässä tulevana kesänä. Jatkosopimusta ei Martínezille olla tarjoamassa, joten siirtokorvauksen saadakseen olisi Bayernin myytävä Martínez nyt.

Keskikentän pohjalla parhaiten viihtyvä, mutta topparinakin pelannut Martínez on pelannut Bayernissa vuodesta 2012 lähtien. Hän siirtyi Saksaan uransa ensimmäisestä pääsarjaseurasta Athletic Bilbaosta 40 miljoonan euron siirtosummalla. Tuolloin Martínezista tuli Bundesliigan historian kallein pelaajahankinta.

Kickerin mukaan toistaiseksi Martínezia kohtaan on osoitettu kiinnostusta ainoastaan Kiinasta. Espanjalainen on kärsinyt viime aikoina reisivammasta, ja on pelannut tällä kaudella 16 ottelussa reilut 600 peliminuuttia.

[readmore from=Bayern-München]

Mártinezin ohella Bayern on valmis myymään myös Hollannin nuorten maajoukkuepelaajan Joshua Zirkzeen. 19-vuotias kärkimies on pelannut tällä kaudella Bayernin edustusjoukkueessa neljässä ottelussa 95 minuuttia.

Zirkzeen mahdollisina uutena seuroina pidetään Eintracht Frankfurtia, 1. FC Kölniä ja hollantilaista Heracles Almeloa, joskin kahden viimeksimainitun maksukykyä pidetään mahdollisesti riittämättöminä. Mikäli Zirkzee todella päädytään myymään aiemmin arvellun lainapestin sijaan, saattaa Bayern haluta liittää siirtoon takaisinosto-option.

Lähde: Transfermarkt